combidak neemt machinepark harmsen over

Combidak in Lemelerveld heeft het machinepark van de timmerwerkplaats van het voormalige bouwbedrijf Harmsen Bouw overgenomen. De machines worden nu geïnstalleerd in het pand van het Lemelerveldse dakdekkerbedrijf. “Hiermee kunnen we in onze werkplaats veel meer prefab-onderdelen maken”, stelt Marcel Reimink, samen met zijn broer Huub, eigenaar van Combidak. “Dat houdt in dat we op onze bouwlocaties sneller kunnen werken en dat er dus veel werkuren kunnen verhuizen van buiten naar binnen. Daardoor zijn we minder kwetsbaar bij slecht weer!”

Bij de aankoop gaat het om circa vijftien machines. Ook een medewerker van Harmsen Bouw is daarbij overgenomen. Combidak heeft de afgelopen maanden meer strategische keuzes gemaakt. “Ze zijn er allemaal op gericht om ons in de toekomst nog sterker te maken”, stelt Marcel. Ten eerste heeft Combidak veel tijd geïnvesteerd in portefeuille-uitbreiding. “We deden altijd al klussen voor particulieren, bedrijfsleven en aannemers, maar om de continuïteit van onze opdrachten te vergroten, hebben we onze pijlen ook gericht op woningcorporaties. En met succes. We mogen inmiddels meerdere woningcorporaties tot onze opdrachtgevers rekenen. Begrijp me niet verkeerd. Dat betekent niet dat we ons zullen afwenden van de particuliere en bedrijfsmarkt. Dat zou ontzettend dom zijn. Die markten vormen belangrijke peilers onder ons bedrijf. Ze hebben ons gemaakt tot wat we nu zijn!”

De nieuwe ontwikkelingen vroegen volgens Marcel en Huub ook om een betere bedrijfsuitstraling. Eind vorig jaar is daarom het volledige wagenpark van Combidak in een nieuw jasje gestoken. Bussen, auto’s en de kraanwagen zijn voorzien van een nieuw huisstijlconcept, met daarin centraal een hoogspringer. De boodschap? ‘Combidak legt de lat hoog!’ “We vinden het een prachtig concept. Het heeft onze visie op een creatieve manier vertaald in een beeld. En het ziet er kleurrijk en prikkelend uit.”

Combidak werd in 2001 opgericht door gebroeders Reimink. Ze werkten daarvoor allebei als ZZP-er, Marcel als timmerman, Huub als dak/pannendekker. “We werkten toen al veel samen.”, vertelt Marcel. “Eind jaren negentig zag je steeds meer ZZP-ers in ons vakgebied. Maar we wilden ons juist van hen onderscheiden. Daarom hebben we onze krachten gebundeld om een totaalpakket aan te kunnen bieden. We zijn begonnen met drie of vier man en onze insteek bleek te werken. Al vrij snel hadden we twaalf medewerkers! Juist doordat we een totaalplaatje kunnen bieden, zorgt voor onze goede positie ten opzichte van de concurrentie. Eén adres voor alle werkzaamheden aan je dak.”

Combidak is te vinden aan de Handelsweg 37 in Lemelerveld, telefoon: 0572-331504. Meer info op staging2.combidak.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.