chiel dijsselhof succesvol in ponyfinale

De Sallandse Ruiterdagen in Manege Bartels in Mariënheem zijn zondag afgesloten met de ponyfinales. Eerst werd de finale voor de hoogste klassen, de M, Z en ZZ, verreden. De deelnemers lieten zien dat ze niet voor niets geplaatst waren voor de finale, de meesten wisten de eerste omloop foutloos te blijven. In de barrage moesten ze dus vol aan de bak om een prijs te bemachtigen. Leontine de Bruin uit Wilp had geen springfouten en de snelste tijd. Tweede werd Esther Laarman uit Daarlerveen en derde Chiel Dijsselhof uit Broekland.

Chiel Dijsselhof kwam later op de avond nogmaals in actie, met zijn pony Elfried. Ook in de B/L-finale voor D- en E-pony’s bleef hij foutloos. In deze barrage wist hij Esther Laarman wel voor te blijven. Zij werd tweede. Een derde prijs kon overhandigd worden aan Melanie Weijenborg uit Luttenberg. Bij de kleinere pony’s in de klassen B en L ging de eerste prijs naar Sanne Broekman uit Ruinen, tweede werd Suzan Seine uit Balkbrug en derde Sharon Compeer uit Olst.

Een extra reden voor de deelnemers om goed hun best te doen, is dat hoofdsponsor Rabobank alle prijzen verdubbelt. De drie eerste prijswinnaars werden na afloop van de laatste finale flink in het zonnetje gezet. De lichten werden gedimd en een aantal ponyclubleden van De Heemruiters kwamen met fakkels de piste binnen. Zij maakten een erehaag voor de drie prijswinnaars. Te pony gingen zij door de haag en stelden zich op voor het publiek. Een trompettist speelde het Wilhelmus en vervolgens stapten ze in een prachtige koets voor een ereronde. Onder luid applaus van het publiek verlieten ze de piste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.