burgemeestersvacature na vertrek elfers

De Dalfser burgemeester Leo Elfers is dinsdagochtend door Commissaris van de Koningin Geert Jansen benoemd tot waarnemend burgemeester van Steenwijkerland. Elfers zal zijn werk in Steenwijkerland op 16 februari beginnen. Met het vertrek, ontstaat er in Dalfsen een vacature voor burgemeester. Commissaris Jansen zal op korte termijn met een delegatie uit de Dalfser raad in gesprek gaan over de ontstane situatie.

De vacature van burgemeester in Steenwijkerland ontstaat wanneer burgemeester Apotheker naar Sneek vertrekt. In overleg met de fractievoorzitters van de Steenwijkerlandse raad heeft commissaris Jansen besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen. Op deze manier kan de nieuwe gemeenteraad van Steenwijkerland na de verkiezingen aan de slag met het profiel voor een nieuwe, vaste burgemeester. Naar verwachting wordt de selectie- en benoemingsprocedure voor een vaste burgemeester eind 2010 of begin 2011 afgerond.

Burgemeester Elfers heeft een grote staat van dienst op bestuurlijk terrein. In 1978 werd hij gekozen in de gemeenteraad van Kampen, waar hij in 1982 werd benoemd tot wethouder. In 1985 werd hij burgemeester van Koudekerk aan de Rijn, om vervolgens in 1990 burgemeester te worden van de toenmalige gemeente Dalfsen. Hij begeleidde het samengaan van Dalfsen met het toenmalige Nieuwleusen en werd aansluitend burgemeester van de fusiegemeente Dalfsen.

Commissaris van de Koningin Jansen: “Ik ben blij dat Leo op mijn verzoek aan hem is ingegaan. Steenwijkerland verdient een waarnemer met veel ervaring. Dat is burgemeester Elfers.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.