broekland mooiste kerkdorp van raalte

Op vrijdag 29 januari mocht Dichter bij Raalte, Benne Solinger, op verzoek van juffrouw Catja Bode, leerkracht van groep vijf aan de Gerardus Majella basisschool te Broekland, zijn eerste poëzieles geven aan de groepen vijf, zes en zeven. “Een taak die ook bij het Dorpsdichtersschap hoort”, zo stelt Benne.

Solinger vertelde wat over de voorgeschiedenis, die leidde tot het Dorpsdichtersschap. Ook las hij een aantal gedichten voor. Bovendien kreeg De Gerardus Majella school de primeur van het gedicht voor Haïti, dat Benne zondag 31 januari bij het begin van het benefietconcert voor Haïti in het Hoftheater zal voordragen.

Speciaal voor deze les maakte de Dorpsdichter een kort kindergedichtje met het onderwerp: “Vlinders in je buik”. Aan het einde van zijn les, gaf de Dorpsdichter alle kinderen tevens de opdracht om binnen hetzelfde thema als Benne’s kindergedicht, een gedichtje te maken over Broekland. Alle drie groepen gingen daarna aan de slag. Het was muisstil in de lokalen. Er werd heel geconcentreerd geschreven en iedereen deed mee.

“Wat bij mij blijft hangen na het lezen van de geschreven gedichten door de kinderen”, zegt Benne, “Dat Broekland de mooiste plaats is waar je kunt wonen, met de beste school, de leukste en aardigste leraren en geweldige voetballers. Maar ook de kerk en het plezier kreeg een plaats in de gedichten. Al met al vond ik het hartstikke leuk dat ik werd uitgenodigd, en het was volgens mij ook een succes.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.