Home / archiefcentraal / arjan kievitsbosch wint bij superkart debuut

arjan kievitsbosch wint bij superkart debuut

Arjan Kievitsbosch heeft zaterdag in Dubai, bij zijn debuut, de tweede race in de Superkarts op zijn naam geschreven. De Broeklander, veelvoudig Nederlands kampioen in de 125cc schakelkarts, was voor de Superkarts geïnteresseerd geraakt door Jan Cramer van Karting Paradise. Op het Formule 1-circuit debuteerde Kievitsbosch. Na een vierde plaats in de eerste race, won hij de tweede wedstrijd en eindigde hij als derde in de laatste race. Zowel coureur als teambaas waren uitermate content over de afloop.

“Dit gaat wel hard, echt serieus hard”, lachte de Broeklander na afloop tegenover een reporter van RaceXpress. “Ik moet wel zeggen dat het rijden op zich niet veel anders is dan wat ik normaal rijd, alleen de top- en bochtensnelheid zijn een stuk hoger. Op het einde van het rechte stuk kan je dat goed merken. Je voelt de druk, G-krachten en je kan echt hard door de bochten. Het gaat veel harder dan het gevoel zegt, hoe harder je gaat hoe meer grip je hebt”, aldus een gelukkig Kievitsbosch.

“Voor de laatste race hadden we een aantal zaken aan de afstelling veranderd, maar dat pakte niet goed uit”, aldus Kievitsbosch, die maandagochtend alweer om zes uur weer op Schiphol landde. “Al met al ben ik heel tevreden met een vierde, eerste en derde plaats. Het zijn toch zware races. Je ligt in de kart en dat is heel anders dan de schakelkarts. En het is ontzettend warm hier. Nu ben ik ook echt gesloopt. Een kwartier racen onder deze omstandigheden is erg lang, het is zo warm. Maar supergaaf! Ik wil iedereen bedanken, met name Jan Cramer en Alain, en natuurlijk de rest van het team.”

“Dit is een geweldig debuut voor Arjan”, sprak teambaas Jan Cramer na afloop. “Een keer vierde, eerste en derde, en daardoor derde algemeen. Een groot compliment voor Arjan! Dit soort resultaten boeken als je voor het eerst in zo’n ding zit op een baan die je niet kent, is echt knap.” Of er nog een vervolg komt voor de rappe Broeklander? “Dat weet ik zeker”, antwoord de hoofdpersoon zelf.

Lees ook

Wethouder Engberink afwezig door ziekte

OLST/WIJHE – Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe is de komende periode afwezig in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.