weihnachtsoratorium in de kruisverheffing

Zaterdag 19 december zal voor ’t eerst het Weihnachtsoratorium te beluisteren zijn in de basiliek van de Kruisverheffing in Raalte. Het concert wordt verzorgd door projectkoor Camena, dat bestaat uit amateurzangers en zangeressen die op hoog niveau musiceren.

In het Weihnachtsoratorium van Johan Sebastian Bach wordt het kerstverhaal verteld. Het werk is in de achttiende eeuw gecomponeerd en wordt door velen gewaardeerd. Niet alleen om de prachtige muziek en het verhaal maar ook omdat het zo goed past bij de emoties die mensen ervaren aan het einde van het jaar: Troost, verdieping, verbondenheid. In veel steden is het dan ook al een traditie om rondom Kerst het Weihnachtsoratorium uit te voeren.

Het koor zal begeleid worden door het Resonet Ensemble uit Nijmegen. De solopartijen worden gezongen door Hilde van Ruymbeke (sopraan), Astrid Krause (alt), Falco van Loon (tenor) en Daniël Hermán Mostert (bas). Het geheel staat onder leiding van Jacco Camphens. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop bij Annie Schulten, Herenstraat 14, via camena@kpnmail.nl en aan de deur.