Home / archiefcentraal / weer goud voor zwemmer michel tielbeke

weer goud voor zwemmer michel tielbeke

Michel Tielbeke heeft zich maandag ook op de tweede dag van het IPC WK korte baan in Rio de Janeiro van zijn beste kant laten zien. De Raalter zwemmer zwom in een zeer spannende race, in een dik persoonlijk en Nederlands record (S13) van 1.02’76, naar een gouden plak op de 100 meter wisselslag. Het was al zijn tweede gouden medaille op het WK, zondag was Tielbeke ook de beste op de 200 meter wisselslag in de klasse S13.

Maandagochtend had Tielbeke zich al in een nieuw persoonlijk record van 1.11’08 voor de finale op de 100 meter schoolslag geplaatst. Nauwelijks een uur na zijn gouden race op de 100 meter wisselslag, mocht hij alweer aan de bak voor de finale op de schoolslag. Opnieuw goud zat er helaas niet in voor de Raaltenaar, maar een prachtig nieuw Nederlands record (in de klasse S13) van 1.08’19 was wel goed genoeg voor een derde plek, en dus een bronzen medaille.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.