Home / archiefcentraal / waterschap betrekt lto bij wateritems

waterschap betrekt lto bij wateritems

Dagelijks bestuurslid Bartus Jonkman van het Waterschap Groot Salland heeft het nieuwe bestuursprogramma ‘Water is onze inspiratie’ persoonlijk overhandigd aan Ellis Lugtenberg, provinciaal bestuurslid van LTO Noord. Tijdens de overhandiging werd stilgestaan bij onderwerpen uit het programma die het waterschap en LTO direct raken.

Het waterschap sprak hierbij in de persoon van Jonkman de intentie uit om LTO intensiever en interactief te betrekken bij wateritems die spelen in de agrarische sector. Een goed voorbeeld hiervan is het recreatief medegebruik van waterschapseigendommen. Zo komt er een onderzoek naar het openstellen van schouwpaden voor wandelaars in het werkgebied van het waterschap, waarbij ook LTO betrokken wordt. Daarnaast kwam samenwerking voor grondtransacties aan de orde en worden toekomstige Kader Richtlijn Water-maatregelen besproken met LTO, waaronder vismigratie.

Meer informatie over het bestuursprogramma is te vinden op www.wgs.nl/bestuursprogramma.

Lees ook

KokkieBikes Hellendoornse bossentocht voor mountainbikers

LEMELERVELD – Cycling Lemelerveld presenteert op zondag 31 oktober de KokkieBikes Hellendoornse bossentocht. Er zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.