wandelen met omheining op tweede kerstdag

Tweede Kerstdag, zaterdag 26 december, houdt de Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ weer haar traditionele kerstwandeling. Zoals altijd wordt er gewandeld aan de hand van een routebeschrijving in de vorm van een handzaam boekje, waarin weer veel heemkundige gegevens zijn verwerkt over hetgeen onderweg te zien is.

Het vertrekpunt is bij het gebouw De Coöperatie, Canadastraat 6 in Heino, waar ‘Omheining’ haar onderkomen heeft. Er kan worden gestart tussen 12.00 en 14.30 uur. De kosten bedragen voor volwassenen 2,50 euro per persoon en voor kinderen tot en met 12 jaar een euro. Hiervoor ontvang je een routebeschrijving en een consumptiebon voor koffie of chocolademelk onderweg.

De wandeling is uitgezet over landgoed ‘Het Rozendael’ en de koffiepauze vindt plaats in het restaurant van Summercamp Heino, Schaarshoekweg 1. Tijdens de pauze kun je genieten van de kerstliederen die door de herenzanggroep ‘De Pompedoers’ ten gehore worden gebracht. Tijdens de wandeling zul je in de bossen herhaaldelijk het sonore geluid horen van de midwinterhoornblazers uit Haarle.

De lengte van de korte route is 6 kilometer en van de lange route 9 kilometer. Omdat de wandeling ook over onverharde wegen gaat, is goed schoeisel aan te raden. Honden mits aangelijnd, zijn welkom. Vergeet ook niet je fototoestel mee te nemen, want het wordt mooi onderweg. Mooie foto’s mag je ook gerust opsturen naar onze redactie, kunnen we voor de thuisblijvers een mooi sfeerbeeld maken.

Inlichtingen: 0572-391292 of 0572-392713. Mobiel: 06-30593009 of 06-22900825.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.