walter trout en matt schofield op renb 2010

De Amerikaanse gitaarbeul Walter Trout en één van de grootste aanstormende talenten binnen de hedendaagse bluesscene, de Engelsman Matt Schofield, zijn vastgelegd voor het veertiende Ribs&Blues Festival. Tijdens Pinksteren 2010 zullen ze op de Domineeskamp in Raalte onder meer vergezeld worden door de al eerder vastgelegde Nederlandse supergitarist Jan Akkerman. De komende weken zullen meer namen bekend worden gemaakt.

Met Walter Trout keert één van de aller populairste artiesten in de geschiedenis van Ribs&Blues terug naar Raalte. Ook in 2004 en 2006 zette hij de grote tent volledig op z’n kop en moest hij bijna letterlijk gedwongen worden om het grote podium te verlaten. “I could play for hours more”, zo omschreef hij zelf zijn enorme succes.

De in 1951 in Ocean City in New Jersey geboren gitarist Trout heeft een CV om u tegen te zeggen. Hij speelde onder meer met Canned Heat, John Lee Hooker en Big Mama Thornton en was lid van de legendarische John Mayall’s Bluesbreakers voordat hij in 1989 zijn eigen band begon. Zijn vorige optreden op Ribs&Blues betekende in 2006 de Europese première van de CD ‘Full Circle’ met onder meer John Mayall, Jeff Healey, Joe Bonamassa en Coco Montoya. Daar zijn afgelopen jaren ‘The Outsider’ (in 2008) en ‘Unspoiled By Progress, 20 Years Of Hardcore Blues’(in 2009) bij gekomen. Want naast de gemiddeld 200 optredens per jaar doet de sympathieke Amerikaan niets liever dan muziek maken en CD’s opnemen.

Matt Schofield, geboren in Manchester in 1977, wordt gezien als één van de grootste aanstormende talenten binnen de hedendaagse bluesscene. Schofield heeft niet gekozen voor de snoeiharde bluesrock, maar gebruikt invloeden uit de funk, jazz en soul. De afgelopen jaren stond hij onder meer op de bühne met grootheden als Jan Akkerman en Robben Ford. Sinds 2004 heeft de Engelsman een vijftal albums op zijn naam gezet, twee live-albums en drie studioplaten. In 2009 was dat het succesvolle ‘Heads, Tail & Aces’, het eerste album zonder drummer Evan Jenkins, maar met een extra bassist (Jeff Walker). De Belgische/Franse drummer Alain Baudry (bekend als onder andere invaller van The Ian Siegal Band) is op de CD als de opvolger van Jenkins te horen.

Matt’s onafscheidelijke hammondwonder Johnny Henderson was wel van de partij en diens linkerhand komt nu door de komst van Walker ook aan andere dingen toe. Wat niet veranderde was Matt’s fenomenale en uiterst gevarieerde gitaarspel. De ene keer uiterst subtiel en een andere keer heerlijk funky en vol power.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.