Home / archiefcentraal / vuurwerk afsteken onder invloed strafbaar

vuurwerk afsteken onder invloed strafbaar

In het centrum van Raalte mag je tijdens de jaarwisseling niet met een flesje bier of een glas champagne over straat. Daarnaast is vuurwerk afsteken in een bepaalde zone verboden. Het zijn logische maatregelen na de ongeregeldheden in het verleden. GroenLinks gaat echter nog een stapje verder. De GroenLinks-raadsleden Arno Bonte (Rotterdam) en David Rietveld (Den Haag) vinden dat je eerst moet knallen en dan pas mag drinken.

“Wie vuurwerk afsteekt, moet broodnuchter zijn”, aldus de GroenLinksers, die pleiten voor een ‘vuurwerkBob’. “Vier je met een hele groep Oud en Nieuw, wijs dan iemand aan die het vuurwerk afsteekt. Die drinkt dan pas champagne na het knallen.” Bonte en Rietveld storen zich aan de huidige vuurwerkcampagne, die omstanders en voorbijgangers maant tot voorzichtigheid. Terwijl volgens hen drankgebruik een veel groter probleem is. “Bij driekwart van de incidenten is er alcohol in het spel.”

De GroenLinksers willen daarom dat vuurwerk afsteken met een slok op strafbaar wordt. Eerder dit jaar vingen zij echter nog bot bij de Tweede Kamer met een initiatief om consumentenvuurwerk helemaal uit te bannen. Wij zijn benieuwd hoe de Sallanders denken over een ‘vuurwerkBob’!

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.