vrijwilligers ontmoeten henkjan en nance

De vrijwilligers en enkele sympathisanten van Stichting IJsselhoeven hebben woensdag een drukke dag gehad. Om 07.00 uur stapten zij bij de kerk in Terwolde in een bus, die hen bracht naar de Lichtfabriek in Haarlem. Daar vonden namelijk de opnames plaats voor het SBS-programma ‘Het mooiste pand van Nederland’. IJsselhoeven dingt met haar monumentale T-boerderij De Middenhof mee naar de hoofdprijs van één miljoen euro, die beschikbaar wordt gesteld door de BankGiro Loterij.

Aangekomen in Haarlem begon het circus van camera-ploegen, fotografen, opnames buiten en binnen in het gezelschap van vijftien andere organisaties die met hun monument ook een gooi doen naar de miljoen. Henkjan Smits en Nance zijn de presentatoren van het programma en doken dan ook met enige regelmaat op in het publiek om korte interviews af te nemen.

Tijdens een 2 minuten durende ‘pitch’ verdedigden Jacomien Voorhorst (bestuurslid van de stichting) en Herman Rottink (geboren en getogen op de Middenhof) hun monument met verve voor een vierkoppige jury. Zij gaven onder andere aan dat Stichting IJsselhoeven dit rijksmonument graag wil restaureren. Zij zou graag zien dat de Middenhof – als vanouds – een woon-werkgemeenschap wordt waar veel gebeurt.

Zo wil zij in een deel van de boerderij haar kennis- en inspiratiecentrum inrichten om bewoners van de IJsselvallei zoveel mogelijk bewust te maken van de kwaliteit van hun – nu nog bestaande – prachtige boerderijen en omgeving. Ook wil zij vanuit De Middenhof een actieve bijdrage leveren aan de discussie over de toekomst van het platteland in Nederland

In de loop van de avond volgde tenslotte het jury-oordeel. Acht van de zestien panden gaan door naar de tweede ronde. Of De Middenhof daarbij zit, dat blijft voorlopig nog geheim. Je kunt het allemaal zelf bekijken op tv tijdens een 90 minuten durende uitzending van SBS op 17 februari 2010.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.