van der kolk grijpt net naast gouden aar

Als eerste waren de M-combinaties aan de beurt. Parcoursbouwer Jan Oldejans had een pittig parcours neergezet, want bij de meeste combinaties viel er onderweg een balkje. Zeven van de pakweg dertig ruiters en amazones wisten foutloos te blijven.

In de barrage werd er hard gereden, maar dat resulteerde voor de eerste zes deelnemers wel in een balk. Als laatste kwam Harrie Wiering uit Nieuwleusen aan de start. Hij hoefde alleen maar foutloos te blijven om met de Gouden Aar en een extra prijs van 375 euro naar huis te gaan. Uiterst geconcentreerd reed hij zijn barrage en bleef foutloos. Tweede werd Steven Veldhuis, hij won al zeven keer de Gouden Aar.

Klokslag tien uur kwam de eerste Z-combinatie het finaleparcours binnen rijden. Elf combinaties wisten het parcours zonder springfouten af te leggen. Onder de foutlozen zat ook Hans van der Kolk uit Dalfsen. Al jaren rijdt Hans mee in de finale, maar steeds greep hij net naast de hoofdprijs. Dit jaar zette hij alles op alles in de barrage. Een supersnelle, foutloze rit was het resultaat. De tijd van Hans leek niet te kloppen, totdat Marcel de Boer uit Zuidwolde aan zijn barrage begon. Met slechts één seconde voorsprong ontnam hij Hans van der Kolk de Gouden Aar.

De beide winnaars werden stijlvol gehuldigd. Leden van ponyclub De Heemruiters uit Mariënheem maakten een erehaag met fakkels. Dit als afsluiting van het 50-jarige jubileum van de vereniging. De winnaars kregen een deken van hoofdsponsor Rabobank Salland en Marcel de Boer kreeg de extra Rabobank-prijs van maar liefst 500 euro. Een ereronde in de koets maakte de avond helemaal compleet. Op 2 en 3 januari vinden de Sallandse Ruiterdagen voor de ponyruiters plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.