uniek kampioenschap ijsselheggenvlechten

Op zondag 17 januari 2010 vindt van 11.00 tot 16.00 uur het eerste Kampioenschap IJsselheggenvlechten op Hof van Twello/Stadsland-Deventer plaats. Op de grens van de provincies Overijssel en Gelderland strijden meer dan twintig teams van twee tot drie personen om de titel en de eer. Jan Terlouw zal om 16.30 uur op Hof van Twello de prijsuitreiking verrichten.

Iedereen is tijdens het kampioenschap welkom om het vlechten te bewonderen. Naast de strijd om het kampioenschap zijn er talloze andere activiteiten. Kinderen kunnen een ritje maken op een trekpaard of leren vlechten, er zijn demonstraties schapen drijven, wandelexcursies langs oude vlechtsporen en eetbare wilde planten, informatiestands over natuur, landschap en streekeconomie, muziek en horeca. Op Hof van Twello vindt ook het Festival van de Vergeten Wintergroenten plaats. De locatie waar gevlochten wordt is alleen bereikbaar per fiets of te voet. Auto’s kunnen geparkeerd worden bij Hof van Twello of op de Worp. Meer informatie is te vinden op staging2.hegenlandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.