trustguards zijn kennis ervaring en kapitaal

Is uw solvabiliteit tijdelijk te laag en uw bank niet bereid om de investeringen die u wenselijk en noodzakelijk vindt financieel te ondersteunen? Dat is iets wat elke (startende) ondernemer kan overkomen, zeker in deze economisch moeilijke tijden. Toch is deze situatie voor een echte ondernemer geen aanleiding om de moed op te geven. Integendeel! Wie ondernemen serieus neemt, zoekt naar alternatieven en schakelt bijvoorbeeld een participatiemaatschappij in. Ook in Salland is zo’n participatiemaatschappij actief: Trustguards.

De Sallandse participatiemaatschappij Trustguards is een onafhankelijke participatiemaatschappij die investeert in kansrijke ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf. Bij Trustguards krijg je naast het benodigde werkkapitaal ook een klankbord om mee te brainstormen, want deze participatiemaatschappij opereert namelijk vanuit de gedachte dat de combinatie van kapitaal en kennis kan leiden tot een beter renderende onderneming. Het aangaan van een participatie is voor zowel de ondernemer als voor Trustguards een belangrijke strategische beslissing en een uitgebreide kennismaking vooraf is dan ook noodzakelijk. Trustguards is hiervoor een exclusieve samenwerking aangegaan met Rating Finance Consultants uit Oldenzaal, dat wordt geleid door Wim Heemstra. “De core-business van Rating is financieringsbemiddeling, fusies en overnames en risicokapitaal. Voor het onderdeel Risicokapitaal zijn we de verbindende schakel tussen de ondernemer en de participatiemaatschappij, waaronder het Sallandse Trustguards en het Twentse Trusticon.”

Trustguards investeert in diverse sectoren. Daarbij kan het gaan om zowel sterk groeiende bedrijven, als buy-out en buy-in scenario’s, maar ook startende bedrijven met goed onderbouwde en kansrijke plannen komen in aanmerking voor participatie. Trustguards is bereid een hoger risicoprofiel te accepteren en het uitgangspunt is om in drie tot zeven jaar de participatie af te bouwen. Na een eerste haalbaarheidsanalyse maakt Rating in opdracht en voor rekening van de partij die een participatie wenst een financieringsrapport. Dit rapport vormt de basis voor de besluitvorming door de aandeelhouders van Trustguards. Uiteraard gaan ook zij met de ondernemer om tafel. Als het wederzijds vertrouwen aanwezig is, dan wordt het kapitaal verstrekt, ondersteund met duidelijke afspraken, die notarieel worden vastgelegd.

Trustguards kent vijf aandeelhouders. Allemaal geslaagde en ervaren Sallandse ondernemers die actief zijn of zijn geweest in verschillende branches. Samen met de expertise van Rating vormt dit een unieke combinatie. De verschillende achtergronden zorgen vaak voor creatieve invalshoeken en deze samenwerking heeft al regelmatig geleid tot succesvolle participaties.

Willy Haarman vertegenwoordigt de metaalsector. Hij is werkzaam geweest bij verschillende metaalverwerkende bedrijven en in 1992 heeft hij met een compagnon het bedrijf NIJL te Lemelerveld gekocht. Dit bedrijf heeft hij uitgebouwd tot een modern bedrijf met hoge logistiek en techniek. In 2005 heeft Willy het bedrijf verkocht en momenteel adviseert hij verschillende bedrijven op managementgebied. Verder is hij voorzitter van de Kring Raalter Werkgevers.

Gerard Kappert komt uit de financiële sector. Van 2000 tot 2002 was hij directeur bij kredietverzekeraar Attradius uit Gouda en van 2003 tot 2006 Directeur Grootaandeelhouder bij Kroes & Partners Gerechtsdeurwaarders te Meppel. Daarnaast heeft hij als interim en consultant diverse projecten succesvol begeleid en adviseert hij nog steeds enkele bedrijven.

Harrie in de Wal heeft in 1985 het Lemelerveldse autobedrijf van zijn vader overgenomen. Dit heeft hij uitgebouwd tot een succesvol bedrijf dat jaarlijks zo’n 5000 auto’s in- en verkoopt. Sinds kort is het bedrijf gevestigd op de Hessenpoort te Zwolle.

Harry Paauw is afkomstig uit de gezondheidszorg. Hij was van 1974 tot 1997 directeur grootaandeelhouder van een praktijk voor fysiotherapie in Heino. Vanaf 1985 tot 2009 was hij als oprichter, algemeen directeur van de Pim Mulier Organisatie, het preventie- en interventiebedrijf van Achmea. Harry vervult talrijke maatschappelijke nevenfuncties, waaronder het voorzitterschap van voetbalvereniging Rohda Raalte.

Michel Marsman is de jongste aandeelhouder. Hij is sinds 1999 directeur van Nijhof Installatietechniek uit Broekland. Verder is hij voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging en voorzitter van de pas opgerichte Ondernemersvereniging Broekland.

Heeft u behoefte aan extra bedrijfskapitaal en wilt u weten welke mogelijkheden de mannen van Trustguards voor u hebben? Neem dan contact op met:

Trustguards B.V. – Hamburgstraat 17 – Oldenzaal

0541 – 294733

info@trustguards.nl

staging2. trustguards.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.