Home / archiefcentraal / topdrukte bij outdoor sallandse kerstshow

topdrukte bij outdoor sallandse kerstshow

“Het was superdruk, we wisten niet wat ons overkwam”. Johnny Holtkuile kan met de medewerkers van zijn tuincentrum terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Hij schat dat zijn Outdoor Sallandse Kerstshow wel twee keer zoveel bezoekers op de been heeft gebracht als vorig jaar.

“De reacties waren allemaal positief”, vertelt hij. “Ik heb even bij de uitgang gestaan en daar werd ik toen door veel bezoekers bedankt. Ze hadden het leuk gevonden. ‘En bedankt voor de koffie’. Volgens een medewerker van Joop van den Enk hadden we het afgelopen weekend wel tienduizend bezoekers gehad. Zondagochtend gingen we om elf uur open en vijf minuten later stond de hele parkeerplaats vol. Zondagmiddag was het helemaal een gekkenhuis. De auto’s stonden tot aan de weg!”

Het team van Holtkuile had dan ook flink uitgepakt. De rode loper lag uit. De warme klanken van een draaiorgel verwelkomden de bezoekers. In een grote verwarmde tent naast het tuincentrum presenteerden ruim twintig standhouders zich aan het publiek. Een greep uit het gebodene: tupperware, koikarpers, keramiek, sierbestrating, glühwein, sieraden, bloemsierkunst, tuinmeubelen, mode en meer, veel meer. Daarnaast werd er op zaterdag en zondag een modeshow gehouden en was het tuincentrum ook gewoon geopend. Erik Schut van Joop Elders Sanitair en Totaalinstallateur promootte er buitenspa’s en infraroodcabines. “Ik weet dat dat niet direct met Kerst heeft te maken”, lacht hij. “Maar desondanks hadden we een geïnteresseerd publiek. Ik heb zaterdag ook al een infraroodcabine verkocht en ik heb veel adressen gekregen van mensen waar ik binnenkort langs moet.”

Ook Ben Kogelman van biologisch bedrijf Hammerhof in Raalte is positief. Met zijn bedrijf produceert hij ondermeer wijnen, likeuren en honing. “Met name de likeuren deden het enorm goed”, vertelt hij. “Veel mensen vinden het leuk om tijdens Kerst een speciale likeur op tafel te hebben. Ze konden het hier even proeven en daarna kochten ook veel bezoekers een fles.”

Het publiek stroomde gedurende het hele weekend mooi door. “Zo was het gelukkig te overzien”, stelt Johnny. “We presenteren geen dagvullende activiteit. Dat is ook niet de insteek. Het is leuk en gezellig om hier een uurtje of twee uurtjes rond te snuffelen. De modeshows zorgden daarnaast wel voor veel extra toeloop. Op zondagmiddag pasten de bezoekers niet eens allemaal in de tent.”

Lees ook

‘Na afloop moest ik altijd even rustig bijkomen’

Sientje Hulsman na bijna 30 jaar gestopt als uitvaartverzorgster van Begrafenisvereniging Luttenberg LUTTENBERG – Bijna …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.