sneeuwschuiver zakt door ijs de pas heeten

Tja, en dan ben je ver van huis. De ijsbaan in Heeten gaat dit weekend dus niet open.

“We doen het met z’n allen”, zegt een woordvoerder, “dus geen namen noemen. Maar ik kan je verklappen dat wij hier net als de mensen in Haaksbergen een soort van strijd voeren om als eerste baan in de regio open te gaan. Dat is ons meerdere jaren gelukt. Maar dit keer hebben we de eer moeten laten aan de jongens uit Lemelerveld, proficiat!”

Daar waar geen sneeuw lag, was het ijs van De Pas zaterdagmorgen dik genoeg, maar wel heel hobbelig. Daarbij, het ging om slechts 25 procent sneeuwvrij ijs. De rest moest geschoven worden. “Geprobeerd dit er af te halen, maar door de broei kwam je direct op de natte pap terecht. Omdat de buitenbaan, deels zonder sneeuw, hard leek te zijn, hebben wij geprobeerd met de schuiver de sneeuw eraf te halen. Maar er waren blijkbaar toch meer plaatsen waar het allemaal niet helemaal zo sterk was, als gedacht. Ook daar gingen wij er door. 13 Graden vorst en dan nog is de sneeuw machtiger… Jammer.”

“Tegen moeder natuur valt niet te vechten”, is de conclusie van de ijsmeesters van Heeten, “ook sproeien gaat niet werken. Want er wordt sneeuw verwacht en dan heeft dat alleen maar een averechts effect. We hopen dat Heeten dat begrijpt en er begrip voor heeft.”

Ook in Diepenveen zakte de veegmachine door het ijs. In de fotoreportage is daar ook een foto van meegenomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.