Home / archiefcentraal / smeekens niet sterk op eerste 500 meter

smeekens niet sterk op eerste 500 meter

Jan Smeekens kwam er vrijdag op de wereldbekerwedstrijden 500 meter in Calgary niet aan de pas. “Te laat aangekomen”, was de uitleg, “morgen weer een kans.” Ronald Mulder was wel geacclimatiseerd. Hij reed het Nederlands record van zijn trainer Gerard van Velde aan gort: 34.52 seconden. Mulder reed 0,55 seconden van zijn PR af, maar werd daarmee toch slechts zesde in de wereldtop.

Smeekens, de Japanner uit Salland genoemd, heeft er dus een concurrent bij. De Raaltenaar reed 34,85 en werd daarmee veertiende. Smeekens staat in het klassement van de wereldbeker nog zevende, met direct achter hem Ronald Mulder. Zaterdagmiddag wordt de tweede 500 meter gereden. Voor ons is het dan – vanwege acht uur tijdverschil – al avond.

Lees ook

Meepraten over toekomst PCOB Heino

HEINO – De KBO-PCOB werkgroep ‘Succesvol Besturen Overijssel’ houdt op woensdagmiddag 29 september een bijeenkomst …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.