shantykoor de stuwzangers trots op cd

Ruim acht jaar na de oprichting brengt shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren (met vele Sallanders) haar eerste CD uit, met daarop vijftien nummers. De feestelijke presentatie van deze CD heeft plaats op 11 december tijdens een speciaal concert dat gehouden wordt in het parochiehuis van Vilsteren. Dit concert begint op 20.00 uur. De toegang is gratis. Aalt Westerman heeft deze avond de leiding en levert zelf ook een vocale bijdrage.

De dirigent van het koor, Flip Jonkman uit Heino, zag kans in korte tijd (nadat hij begin 2008 de muzikale leiding van het koor op zich nam) de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. Het gevolg was dat binnen het bestuur en de zangersgroep de wens een CD uit te geven, concrete vorm aannam. Op 17 oktober vond de opname plaats. Aan de opname, die zo’n acht uur in beslag nam, werd door nagenoeg het hele koor met veel enthousiasme deelgenomen. Mirasound uit Amersfoort zorgde voor de productie. Het resultaat mag er zijn! De CD geeft de luisteraar gedurende meer dan een uur veel luisterplezier door een gevarieerd aanbod van zeemansliederen in het Nederlands, Duits en Engels.

Met de CD voegt De Stuwzangers een facet toe aan de missie van het koor om plezier te hebben in de vorm van het zingen van nummers die het publiek graag hoort. De vele optredens op locatie bewijzen dat het koor in deze missie volledig slaagt. Het koor, aangevoerd door een dirigent met muzikale ondersteuning van een viertal enthousiaste instrumentalisten, zorgt steeds weer voor een unieke wisselwerking met het publiek. Het bestuur van De Stuwzangers verwacht een grote opkomst, gezien de enorme belangstelling bij regionale optredens van het koor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.