sfeervol kerstconcert grootkoor overijssel

Ook dit jaar geeft het Grootkoor Overijssel weer een sfeervol kerstconcert in de R.K. Kerk van Schalkhaar. Op dinsdag 15 december gaat het gebeuren. Vele bekende kerstmelodieën en christmas carols zullen gezongen worden door enthousiaste zangers en zangeressen uit geheel Overijssel.

Als soliste zal de bekende fluitiste Marjolein de Wit te gast zijn voor dit kerstconcert. Tevens zullen de twee dirigenten, Etty van der Mei en Nan van Groeningen, een vocale bijdrage leveren aan deze avond. De begeleiding van koor en solisten is in handen van de pianist Rob van Dijk. Op het programma staan onder andere prachtige kerstliederen en koorwerken uit de ‘Messiah’ van Händel, maar ook het kerstlied ‘The Holy City’ zal niet ontbreken.

Het Grootkoor Overijssel is een projectkoor en bestaat al weer enkele jaren in de provincie Overijssel. Momenteel zingen ruim 75 enthousiaste zangers en zangeressen mee in dit koor. Vanaf september heeft het koor een aantal malen gerepeteerd in Raalte. Volgens dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen bestaat er in Nederland een grote behoefte aan zingen in een dergelijk grootkoor.

“Momenteel zijn er maar liefst elf grootkoren actief in Nederland. Ieder koor telt zo’n 75 tot 250 koorleden. Voor al deze zanglustigen organiseren wij unieke concerten en diverse koorreizen in binnen- en buitenland. Het unieke van de grootkoren is de eigen koorklank en de muziekkeuze. Ieder koorproject andere solisten en ensembles, met koorwerken die speciaal voor de grootkoren zijn gearrangeerd.”

Er is bij de grootkoren altijd iets bijzonders te beleven. In oktober dit jaar zong het grootkoor met maar liefst 1.000 stemmen in het Concertgebouw in Amsterdam. Van dit concert zijn televisieopnames gemaakt voor het bekende programma ‘Nederland Zingt’. De uitzending van dit bijzondere concert zal zijn op zaterdag 19 december 2009 en zaterdag 2 januari 2010.

Voor meer informatie en het reserveren van toegangskaarten kun je terecht op de website staging2.grootkoor.nl. Het concert begint om 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.