sallandse ruiterdagen in manege bartels

Op Tweede Kerstdag gaan in Manege Bartels in Mariënheem de Sallandse Ruiterdagen van start. Van 26 tot en met 30 december is het springparcours open voor paardencombinaties.

Alle combinaties rijden twee parcoursen. Degenen met de beste resultaten over beide rubrieken plaatsen zich voor de finale. Op dinsdag 29 december worden vanaf 18.30 uur de B- en L-finales verreden en op de slotavond bij de paarden, 30 december, komen de beste M, Z en ZZ ruiters in actie. Tijdens deze slotavond wordt er een Sundance paardensolarium verloot. Toeschouwers kunnen tijdens alle dagen van de Sallandse Ruiterdagen een lot kopen en zo meedingen naar de prijs.

Hoogtepunt van het programma is het Masterspringen op Tweede Kerstdag om 20.00 uur ’s avonds. Deze showrubriek werkt als een afvalrace. Maakt een deelnemer een springfout dan wordt hij uitgesloten van verdere deelname. Iedere ruiter die foutloos springt wijst een hindernis aan, die tien centimeter wordt verhoogd. Zo wordt het parcours steeds zwaarder. De hoogtes lopen op tot maar liefst 1.70 meter. Deelnemers die na een aantal rondes nog steeds geen fouten hebben gemaakt strijden tegen elkaar in een spannende barrage.

Op 2 en 3 januari is het de beurt aan de ponyruiters. Ook zij rijden allemaal twee parcoursen. De beste ponycombinaties strijden om de winst op zondag 3 januari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.