reparatie van autoruit lang niet altijd gratis

Je kent ze wel. Die tentjes die je vooral op grote parkeerplaatsen tegenkomt. Waar je dan ‘gratis’ een sterretje in je voorruit kunt laten repareren, terwijl je zelf boodschappen doet. Gratis? Nou, je krijgt na de reparatie natuurlijk wel een rekening mee. En die kun je dan vervolgens bij je verzekeringsmaatschappij declareren. Maar lang niet alle maatschappijen vergoeden die kosten, dus dan zit je met de gebakken peren!

David ten Broeke van Ten Broeke makelaardij en assurantiën in Lemelerveld weet er alles van. Hij krijgt steeds vaker het verzoek van gedupeerden om de rekening alsnog vergoed te krijgen. “De mensen krijgen dan bij zo’n tentje te horen dat de verzekering alles terugbetaalt, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van hoe je verzekert bent”, vertelt Ten Broeke. “Als je bijvoorbeeld alleen een WA-verzekering hebt, dan worden de kosten voor de reparatie van een sterretje in je voorruit niet vergoed. Daarnaast zijn er ook steeds meer maatschappijen die dat soort zaken alleen nog door bedrijven willen laten uitvoeren die aangesloten zijn bij BOVAG/Focwa.” De verwachting van Ten Broeke is dan ook dat de bekende tentjes op den duur zullen verdwijnen.

Net als David ten Broeke is Harry Nijboer van het gelijknamige autobedrijf in Lemelerveld bekend met de tentjes op grote parkeerplaatsen. “Aangezien wij tevens te boek staan als erkend autoglasspecialist, krijgen wij regelmatig mensen over de vloer die ons vragen of wij hun probleem over het vergoeden van de kosten alsnog kunnen oplossen. Maar zo werkt dat helaas niet”, stelt Nijboer, die verder beaamt dat ruitreparatie in de meeste gevallen pas vanaf WA+ wordt vergoed door de verzekeringsmaatschappij. “Wij onderzoeken daarom altijd eerst hoe de klant is verzekerd”, aldus Nijboer. “Maar ook als je niet voor ruitschade verzekerd bent gelden er bij ons scherpe tarieven. In de meeste gevallen kan een sterretje worden gerepareerd terwijl je onder het genot van een kop koffie wacht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.