overname bouwbedrijf hoogeslag gebr pronk

Hoe belangrijk kan een bedrijf zijn voor een dorp? Als het over Bouwbedrijf Hoogeslag gaat, roepen ze in Mariënheem allemaal in koor ‘heel belangrijk’. De onderneming kan met een gerust hart worden gezien als één van de pijlers van het plaatselijke bedrijfsleven. Dat wordt al snel duidelijk als je een duik in de geschiedenis neemt. Goed beschouwd is het dorp Mariënheem namelijk opgebouwd rond Bouwbedrijf Hoogeslag en de horecagelegenheid, die nu als Gasterij De Kruidentuin door het leven gaat.

In het licht van de historie is het natuurlijk prachtig dat het bedrijf sinds kort is overgenomen door twee broers met Mariënheemse wortels: Richard en Frans Pronk. Op 10 september is de overname met enkele handtekeningen een feit geworden. Daarmee komt een einde aan een periode van slechts enkele maanden dat Hegeman Nijverdal BV de touwtjes in handen had. ‘We verwachtten dat onze eigen identiteit ondergesneeuwd zou raken. In goed overleg met Hegeman hebben we toen besloten om het weer uit elkaar te trekken. Overigens blijft er zeker nog wel een vorm van samenwerking bestaan. Zij kunnen ons van dienst zijn bij eventuele projectontwikkeling, terwijl wij de kleinere werken voor hen uit handen kunnen nemen’, aldus de nieuwe eigenaren.

De gebroeders kregen in 2002 ook al de gelegenheid om Bouwbedrijf Hoogeslag, waar ze beiden werkzaam waren, over te nemen. Een mooie kans natuurlijk, maar het kwam te vroeg. Beiden voelden nog de behoefte om zich eerst verder te ontwikkelen. Frans als werkvoorbereider binnen Hoogeslag en Richard nam tijdelijk een kijkje in de keuken van een groot landelijk opererend bouwbedrijf. In 2009 was het moment wel rijp om de volgende stap te zetten. ‘Onze ambitie is als het ware gegroeid’, stellen ze.

Raalte Plaza

Het lijkt een risico om in deze onzekere tijden een bouwbedrijf over te nemen, maar ze hoefden er niet lang over na te denken. Ze weten namelijk heel goed waar het onderscheidend vermogen van Bouwbedrijf Hoogeslag ligt en dat is het ambacht. Een ouderwetse term, maar bij het Mariënheemse bedrijf gestoken in een nieuw jasje. ‘We hebben de beschikking over goed gemotiveerde vakmensen, waarmee we kleine werken, maar ook grote klussen aan kunnen. Jongens met passie voor het vak, die echt goed en mooi werk afleveren. Bovendien beschikken we over een eigen werkplaats, waar we gemakkelijk kleine werken kunnen voorbereiden en op korte termijn kunnen leveren. Dit zijn zaken, waarmee we goed scoren en waardoor ons nog steeds werk wordt gegund’, aldus de broers, die de taken onderling goed verdeeld hebben. Richard houdt zich bezig met de algehele leiding en de acquisitie, terwijl Frans de technische leiding heeft.

De kracht van Bouwbedrijf Hoogeslag ligt vooral ook in de verscheidenheid, want de medewerkers zijn voor diverse opdrachtgevers in allerlei sectoren actief. Van utiliteitsbouw/bedrijfspanden tot stallenbouw (ook met prefab elementen) en van uit- en verbouw tot nieuwbouw van woningen. Ook nemen ze geregeld op verzoek van Serbo Serres uit Nijverdal het bouwkundige deel van de serres voor hun rekening. ‘Het mooie is dat we voor iedere klus wel medewerkers klaar hebben staan, die zowel deskundig zijn als dat ze feeling hebben voor die specifieke opdracht. Bovendien kunnen we prijstechnisch zeker meekomen.’

De gebroeders Pronk hopen in de komende jaren vooral het aandeel in de zakelijke markt te kunnen uitbreiden en hebben daarvoor een mooi visitekaartje in handen gekregen. Bouwbedrijf Hoogeslag is namelijk verantwoordelijk voor de bouw van Raalte Plaza, het concept, waarbij aan de Heesweg in Raalte Formido, Welkoop en een woonstudio onder één dak worden gecombineerd. ‘Een bijzonder project, dat veel afstemming en voorbereiding vereist. Een van onze belangrijke stelregels is dat we luisteren naar de klant en daarbij een flexibele houding aan de dag leggen, maar vervolgens ook waarmaken wat er is afgesproken.’

Bouwbedrijf Hoogeslag

Hellendoornseweg 4

Mariënheem

0572 – 351 227

staging2.hoogeslagbouw.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.