outdoor sallandse kerstshow bij holtkuile

Het terrein van Tuincentrum Johnny Holtkuile in Raalte vormt in het weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december de locatie voor de Outdoor Sallandse Kerstshow. Naast het tuincentrum in Raalte komt een grote tent te staan, geheel in kerstsfeer aangekleed, verwarmd en voorzien van vloerbedekking zodat de bezoekers geen koude voeten krijgen. Ruim twintig standhouders presenteren zich aan het publiek. Daarnaast loopt de Kerstman rond, is er muziek en worden er op zaterdag en zondag modeshows gehouden.

De Outdoor Sallandse Kerstshow zit in de groei. Vorig jaar waren er nog vijf standhouders en had de tent een oppervlakte van 250 vierkante meter, dit jaar zijn dat er ruim twintig en meet de tent 400 vierkante meter. “De belangstelling was vorig jaar enorm”, stelt Johnny Holtkuile. “We zien dan ook mogelijkheden met onze kerstshow. We proberen er op in te zetten dat het over vijf jaar een regionaal bekend evenement is. Onze grote kracht? De entree is gratis, parkeren is gratis en de bezoekers krijgen ook een kopje koffie aangeboden. Niks hoeft. We bieden een leuk dagje uit, ook als je je portemonnee in de zak wilt houden.” Vandaar dat onder standhouders de belangstelling om mee te doen ook heel groot was. “Ik ben in de zomer, op de warmste dag van het jaar begonnen met het benaderen van standhouders”, vertelt verkoopster Marleen Hekking. “En iedereen wilde meedoen. Laat ik het zo zeggen, ik heb heel weinig ‘nee’s’ te horen gekregen.”

De bezoekers kunnen op de Outdoor Sallandse Kerstshow stands aantreffen van Takazumi (Koikarpers), Stijl en Stijl (woninginrichtingadvies), Alina Heerink (keramiek), Joop Elders (met onder andere infraroodcabines en inloopdouches), Offenberg Sierbestrating, de Hammerhof (biologische wijnen, honing), Edelsmid Silvia, Creagroen (tuinarchitectuur), Noaber (tijdschriften), René Harkema (meubelmaker/standbouw), Euron Kachels, Vital Centre (onder ander verkoop speciale arrangementen), Jos Kruiper (bloemsierkunst), Mexico Trade (Mexicaans keramiek), De Blauwe Reiger (beelden/decoraties), Linthorst Mode, Schulten Mode, Keukenland Wijhe (met tuinmeubelen) en Bakkerij Van der Most (oliebollen). Joop van den Enk en Reimink uit Lemelerveld verzorgen proeverijen. Linthorst Mode te Heino en Schulten Mode in Wijhe tekenen voor de organisatie van vier modeshows, waarbij het accent speels op de komende feestdagen komt te liggen. Hieraan wordt meegewerkt door een groot aantal mannequins. Deze modeshow is op zaterdag en zondag te zien om 13.30 en 15.30 uur.

“Gezelligheid en compactheid, daar zetten we op in”, stelt Johnny. “Alles draait om de sfeer. En als het aan mij ligt, is de Outdoor Sallandse Kerstshow volgend jaar weer een stuk groter! Elk jaar leggen we de lat een stukje hoger.”

Uiteraard is er ook gezorgd voor een uitgebreid muzikaal programma. Op vrijdag is er tussen 13.30 en 16.00 uur muziek van koor ‘In de maat’. Iedereen is welkom, maar deze middag is met name gericht op de ouderen uit de regio. ’s Avonds is er vanaf 18.00 uur muziek van Power of Music uit Heeten. Zaterdag is er van 11.00 tot 13.00 uur muziek van het blaasorkest van Ons Genoegen. Van 13.00 tot 15.30 uur kun je kijken en luisteren naar koor Viva Voce. Het Zwolse showorkest Le Bombardon zorgt zondag tussen 11.00 en 14.00 uur voor sfeervolle muziek. Daarna neemt mannenkoor Germania uit Heeten het stokje over. Zowel op zaterdag als op zondag is er een draaiorgel aanwezig en loopt de Kerstman rond.

De Outdoor Sallandse Kerstshow wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Schildersbedrijf Lenferink (Raalte en Heino); Lens Accountants (Raalte), Iron Art (Ommen), Meβner (Hengelo, Gld), Naturado (Veenendaal), Rabobank Raalte, Takazumi (Luttenberg), Bolze, Concepts of nature, Douwe Egberts, Edelman, Eelerwoude, Esschert Design, Garden Retail Services, Michel Oprey & Beisterveld, Velda en Elho.

De Outdoor Sallandse Kerstshow is op vrijdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis, evenals het parkeren. Tuincentrum Johnny Holtkuile is te vinden aan de Oude Zwolsestraat 8a, tel: 0572-357636. Meer info op staging2.johnnyholtkuile.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.