optreden klarinetkwartet klarjanka bij podium

Het klarinetkwartet Klarjanka treedt op zondag 13 december om 11.30 uur op bij Podium, aan de Canadastraat 6 in Heino. Klarjanka bestaat uit vier personen: de Wijhenaren Dianca van Mierlo, Annika Meinsma, Jan Snel én de uit Heino afkomstige beroepsmusicus Arjan Eek. Het ensemble staat ook onder de bezielende leiding van laatstgenoemde.

Klarjanka komt met het nieuwe programma ‘Rondom de klarinet’ naar Podium. Het is een creatief muzikaal programma en vele soorten klarinetten zijn van de partij. Van de minuscule Es-klarinet van nog geen 50 centimeter lang tot de immens grote basklarinet van maar liefst 120 centimeter. Ook zullen de bekende besklarinet en de wellicht onbekende bassethoorn, een soort baritonklarinet, oorstrelende muziekstukken laten horen. Dankzij het inzetten van deze verschillende soorten klarinetten is het mogelijk een zeer gevarieerd, uniek concert ten gehore te brengen. Klassiek en modern wisselen elkaar hierbij speels af.

Het programma dat het muzikale kwartet uit Salland ten gehore zal brengen, bestaat uit enkele stukken van Mozart en Bach. Ook laten zij je genieten van stukken van Scarlatti, van Von Gluck en van Stadler. Na de pauze staat die Zauberflöte op het programma, waarin Klarjanka het verhaal van deze wereldberoemde opera tot leven brengt.

Kaarten zijn in de voorverkoop te koop bij de Smulbaai, Podium Heino, de VVV in Heino en bij de Wereldwinkel. Kijk voor meer informatie op staging2.podiumheino.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.