opening praktijktrainingscentrum lemelerveld

Door burgemeester Leo Elfers wordt maandag 14 december het nieuwe praktijktrainingscentrum van AOC De Groene Welle en Roelofs Lemelerveld geopend. Tegelijk met dit unieke centrum is de nieuwbouw gerealiseerd van kantoren.

De Groene Welle in Zwolle en Roelofs Lemelerveld hebben gezamenlijk een regionaal praktijktrainingscentrum opgezet voor studenten en cursisten van De Groene Welle. Het betreft een centrum met twee leslokalen en bijbehorende voorzieningen. In het kader van de onderwijsvernieuwing is door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit subsidie verleend om studenten praktijkervaring op te laten doen in werkelijke beroepssituaties en vervolgens de Proeve van Bekwaamheid af te kunnen leggen in een authentieke beroepssituatie.

Ruim zestig jaar geleden heeft vader Jan Roelofs het bedrijf aan de Statumweg opgericht. Inmiddels wordt het bedrijf door Bert en René Roelofs gerund en zij kunnen daarbij rekenen op een team van ruim veertig collega’s. Van oudsher is het bedrijf bij veel mensen bekend. Inmiddels is de dienstverlening uitgebreid en is Roelofs actief op het gebied van loonwerk, grondverzet, groenwerk en andere specialistische dienstverlening zoals sloopwerken, groenvoorzieningen, bestratingen en hovenierswerkzaamheden.

De Groene Welle is een groene onderwijsinstelling voor Noord- Oost- en Midden-Nederland en verzorgt Vmbo- en MBO-opleidingen in verschillende studierichtingen. Binnen de Unit Groen kan men de keuze maken uit onder andere de opleidingen: Bos- en natuurbeheer, Gemechaniseerd loonwerk, Hovenier en groenvoorziening en Groen, akkerbouw en veeteelt. De opleidingen bieden aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding, voor persoonlijke groei en maatschappelijk succes. In alle opleidingen staat samenwerking met het bedrijfsleven centraal. Leren in en uit de praktijk is belangrijk.

In eerste instantie gaan studenten en cursisten van De Groene Welle aan de slag bij het nieuwe praktijktrainingscentrum. Als de voorziening een succes blijkt te zijn, kunnen studenten van andere AOC’s en HBO’s ook gebruik gaan maken van het praktijktrainingscentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.