op weg naar het nieuwjaarsconcert 2010

Voor het zesde opeenvolgende jaar organiseren de VARA en het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) de compositiewedstrijd ‘Op weg naar Het Nieuwjaarsconcert’.

In de aanloop naar de landelijke finale op 20 december in Almere, waar wordt bepaald welke vier jonge componisten op 1 januari 2010 met het NBE het podium van het Amsterdamse Concertgebouw mogen betreden tijdens het Nieuwjaarsconcert, staat er 10 december nog een halve finale op het programma voor de regio Oost-Nederland. Deze halve finale begint om 19.00 uur in De Grote Kerk in Enschede.

Elk jaar heeft het Nieuwjaarsconcert van het NBE en de VARA een specifiek thema. Dit jaar is dat ‘IK!’, een thema met vele invalshoeken. ‘IK! Het is gemakkelijk gezegd. Ik. Maar wie is dat eigenlijk, ik? En als jij ik zegt en ik ook, wie zal er dan aan jou denken? Ik niet. Jij wel. Wat maakt jou dan zo uniek? En wat heb je daarvoor nodig? En wie? Jij staat voorop. En ik dan? Waar blijf ik?’. Zie ook: staging2.ik.vara.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.