nog net een witte kerst eind aan sneeuwpret

Het lijkt vannacht meegevallen te zijn met de ijzel. Tot heden zijn er geen berichten binnengekomen van ongevallen door die ijzel. En voor zover we gehoord hebben, hebben de kerkbezoekers zich vannacht niet al te veel aangetrokken van het advies niet de straat op te gaan, want de verschillende nachtdiensten lijken weer traditioneel druk bezocht te zijn.

Vandaag – Eerste Kerstdag – zet de dooi flink in. De eerste sneeuwbuien veranderden al snel in wat regen. Op koude ondergrond leidt dat wellicht nog even tot ijzel, maar al snel zal regen gewoon regen blijven. De centimeters dikke sneeuwlagen die overal nog liggen verdwijnen nu ook snel. En zo hebben we dan op de valreep toch een witte Eerste Kerstdag. Dat gebeurde in 1981 voor het laatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.