nieuwjaarsfeest bij ramele op herhaling

Raalte krijgt opnieuw een nieuwjaarsfeest bij het Racketcentrum Ramele. Ramele Events, een samenwerkingsverband van Rosec Security en Racketcentrum Ramele, tekent voor de organisatie van de Après 2009 Ski Party. De muziek die avond is in handen van de allround coverband Slamm. De voorverkoop start deze week. Gerco Middelkamp, woordvoerder van de organisatie, is weer enthousiast. “Van onze voorverkoopadressen heb ik begrepen dat ze al ontzettend vaak gebeld zijn voor kaartjes. De behoefte is er absoluut! Vorig jaar was het feest uitverkocht, daar gaan we dit jaar weer voor!”

Wel zijn er enkele zaken veranderd. Een grote sponsor is weggevallen. En deze keer geen 15.000 aan gemeentelijke subsidie, maar een garantstelling van 7.500 euro. Om dat op te vangen, heeft de organisatie enkele maatregelen genomen. Zo gaat het feest een uurtje langer door; is de entreeprijs iets verhoogd en mogen de organisatoren vijfhonderd bezoekers meer binnenlaten. Gerco: “Qua capaciteit was dat vorig jaar ook al wel mogelijk, maar toen mocht het niet omdat we niet genoeg nooduitgangen hadden. Dit jaar hebben we er eentje extra laten maken!”

Burgemeester Piet Zoon polste de heren van Rosec vorig jaar, zes weken voor nieuwjaar, of ze belangstelling hadden om het Nieuwjaasfeest te organiseren. De gemeente zag een groot feest namelijk als dé manier om vernielingen in het centrum te voorkomen. Gerco en zijn collega Robert Aalders, op dat moment voor andere zaken op bezoek bij de gemeente, moesten er eerst heel diep over nadenken. Gerco: “Rosec is een beveiligingsbedrijf en geen feestorganisator. Maar we zijn overstag gegaan. We zagen het als een sociale plicht, maar ook als een manier om ons aan de gemeente en de inwoners te presenteren. En daarin zijn we ook geslaagd, denk ik. Voor die tijd kende bijna niemand ons!”

Vorig jaar stelde Gerco nog dat het nieuwjaarsfeest wat hem betreft eenmalig was, maar inmiddels is hij daar dus op terug gekomen. Want eerlijk is eerlijk, het organiseren bevalt de heren van Rosec wel. Met Tino Vlierhuis van Ramele hebben ze daarom Ramele Events opgericht. Deze zomer hielden ze onder die vlag twee feesten die echter minder goed bezocht werden. “Maar dat was ook een leerproces. We geven niet op. We denken dat er in Raalte ruimte is voor enkele extra grote concerten of feesten. Waarschijnlijk gaan we in april weer iets doen in Raalte. Wat? Iets met een hele grote naam. Maar daarover wil ik nu nog even niks kwijt.”

Vorig jaar ontstond er enige controverse over de hoogte van de gemeentelijke subsidie. Maar dat is allemaal een beetje langs Gerco heengegaan. “Het is simpel genoeg. Een nieuwjaarsfeest op Ramele krijg je, als je met een enigszins normale entreeprijs wilt werken, niet rendabel. Want het moet natuurlijk wel laagdrempelig blijven. De huur van de hal, het licht en geluid, het leggen van vloerbedekking, de aankleding, de barretjes, het muzikale programma, dat kost allemaal geld. Daar heb je gewoon steun bij nodig.”

Gerco denkt met veel plezier terug aan het eerste feest. “Zelf was ik de hele tijd aan het werk, maar de foto’s waren fantastisch. En het was ook een enorme kick dat we het toch met elkaar voor elkaar hadden gekregen om het feest te organiseren. In zes weken tijd! Het grootste compliment kregen we van Henk van Bussel, de teamchef van de politie IJsselland. Hij belde ons de volgende dag dat er in Raalte verder geen incidenten waren geweest. Dat maakte het natuurlijk extra geslaagd!”

Het feest duurt van 0.15 tot 6.00 uur. Kaarten à 12,50 euro zijn vanaf heden in de voorverkoop verkrijgbaar bij de C1000 en Racketcentrum Ramele. Als er nog kaarten aan de kassa verkrijgbaar zijn, kosten die 15 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.