nieuwe opel astra serie te zien bij voskes

Bij Autobedrijf Voskes in Raalte zijn twee exemplaren van de nieuwe Opel Astra-serie te zien. In deze compacte middenklasser van topniveau zijn uitzonderlijke technieken en innovaties gebruikt. De auto heeft een levendige uitstraling en is zeer wendbaar. Nieuw, zogenaamd mechatronisch chassis legt de lat voor weggedrag en comfort hoger. Deze dynamische vijfdeurs hatchback profiteert van het beste dat Opels technieken te bieden hebben en garandeert een opwindende rijervaring.

De nieuwe Astra-generatie introduceert vele comfort- en veiligheidselementen in de compacte klasse, die de Insignia als eerste introduceerde in de middenklasse. Voorbeelden hiervan zijn een verlichtingssysteem dat de lichtintensiteit en het -bereik aanpast aan de actuele weg- en rijsituatie en het ‘Opel Eye’-camerasysteem dat verkeersborden herkent en de bestuurder waarschuwt als deze onverhoeds zijn rijbaan dreigt te verlaten. Verder biedt de auto ergonomische voorstoelen, ontwikkeld voor een optimale ondersteuning van de rug en een maximale veiligheid.

Met zijn lengte van 4,42 meter en een 71 millimeter langere wielbasis biedt de nieuwe Astra zowel voor- als achterin meer ruimte en comfort voor de inzittenden. De designers en aerodynamica-ingenieurs werkten nauw samen om een ranke en verfijnde carrosserie te ontwerpen voor maximale efficiency, waarbij de auto maar liefst zeshonderd uur in de windtunnel doorbracht.

“De designthema’s die in de Insignia werden geïntroduceerd, zoals het vleugelmotief en de karakterlijn op de flanken, kregen een frisse en vernieuwde interpretatie in de Astra, want het is belangrijk dat elk Opel-model een eigen identiteit krijgt”, aldus Jeffrey Jansen van Autobedrijf Voskes. “Daarom zijn er dubbele vleugels in elk van de achterlichten en een dynamische, omgekeerde karakterlijn op de flanken, die de krachtige lijnen van de achterruit en de C-stijl met elkaar verbindt.” Ook in het interieur komen het vleugelmotief en de karakterlijn terug om een zekere harmonie tussen interieur en exterieur te garanderen. Er werd ook veel aandacht besteed aan de vele flexibele opbergoplossingen.

Het motorgamma concentreert zich op zuinige prestaties en omvat acht Euro V-motoren. Die zijn – op de minst krachtige versies na – allemaal gekoppeld aan een zesversnellingsbak. Tevens debuteert er een nieuwe compacte versnellingsbak met ‘Active Select’-functie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.