nieuwe editie van kerstkransje in haarle

Na het grote succes in 2008 (1.700 bezoekers) maakt Haarle zich dit jaar op voor een nieuwe editie van ‘Kerstkransje’. Het gaat hier om een speciale wandeling op zondag 20 december, waar heel veel verenigingen en organisaties aan meewerken.

Tussen 11.00 en 14 .00 uur kunnen deelnemers zich melden aan de Kerkweg, tegenover Hotel De Haarlerberg. Daar worden folders verkocht met gegevens over de route (4,5 kilometer) en over deelnemende organisaties. Ook staan er gegevens in over een puzzel, waar kinderen onderweg mee aan de slag kunnen. Het is tevens het bewijs van toegang tot de verschillende locaties. De route is een andere dan vorig jaar en zal je bijvoorbeeld op de Sprengenberg langs het mooiste plekje van Salland leiden.

Onderweg laten de midwinterhoorns zich horen en kunnen kinderen meedoen aan een scoutingactiviteit. In een oude schuur kom je een levende kerststal tegen. Verder zijn er onderweg hapjes en drankjes te koop, enkele muziekgroepen zorgen voor een gezellige sfeer en bovendien kun je zien hoe midwinterhoorns worden gemaakt. De kleinsten kunnen op een prachtige plek luisteren naar mooie kerstverhalen. En accordeonspelers zorgen voor een gezellige kerstsfeer in de paardentrams, waar liefhebbers een gedeelte van de route in kunnen meerijden. De wandeling eindigt op het kerkplein in het dorp, daar kunnen de kinderen de oplossing van de puzzel inleveren en krijgen dan allemaal een versnapering.

Na de wandeling kan iedereen een kijkje nemen in de kerk en zich vergapen aan de prachtige kerstgroep en een aantal schilderijen. Verder is er afwisselend (koor)zang, orgelspel en een powerpontpresentatie over kerstvieringen uit vroegere jaren in Haarle. Vervolgens kun je nog enige tijd op het gezellig ingerichte kerkplein vertoeven. Uiteraard zijn daar lekkere hapjes en drankjes te koop. Ook staan er enkele kraampjes, waar allerhande artikelen worden verkocht.

Voor deelname aan de wandeling betalen volwassenen 2 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen 1 euro. Niet ver van het startpunt is voldoende gelegenheid om te parkeren. De hele route is goed begaanbaar voor jong en oud. Voor meer info bel Gerda Wagenmans: 0548-595632.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.