nieuwbouwproject plek kleinere ondernemer

Na een onrustige periode kijken veel bedrijven inmiddels weer vooruit. Hierin is investeren in huisvesting een belangrijk aspect. Voor kleinere bedrijven of starters die een eigen ruimte zoeken, ligt er een mooie kans op het nieuwe bedrijventerrein De Zegge VI in Raalte. Hier worden aan de Zompstraat momenteel zes geschakelde, relatief kleine bedrijfsunits gerealiseerd. Een modern bedrijfsverzamelgebouw, met de daarbij behorende bekende collectieve voordelen. Wat dit project voor de toekomstige gebruikers echter uniek maakt, is een optimaal behoud van de eigen identiteit.

Toen initiatiefnemer Intermontage uit Terwolde een jaar geleden met dit plan aanklopte bij Hannink Makelaars uit Raalte, stond investering in huisvesting bij de meeste bedrijven niet bovenaan de prioriteitenlijst. Desondanks hadden beide partijen meer dan genoeg vertrouwen in het project om met de realisatie te starten, zonder eerst de verkoop af te wachten. Het gebouw omvat zes geschakelde multifunctionele flexibele bedrijfsunits, met een oppervlakte variërend van 90m2 tot 105m2. Paul Hannink: “Perfect voor kleinere bedrijven of zzp-ers als bijvoorbeeld een timmerman of stukadoor, die ruimte willen voor productie en/of opslag. En een ideale startlocatie, ook gezien de vraagprijs.” Deze ligt tussen de € 95.000,- k.k. tot € 104.000,- k.k. Maar voor ondernemers die dat bedrag niet op kunnen of willen brengen, zijn er ook andere opties. Huur of huurkoop, bijvoorbeeld. “We kunnen ondernemers een heel eind tegemoet komen. Bijvoorbeeld starters die eerst drie jaar willen huren met daarna de optie tot kopen.”

Eigen identiteit

Wat de units uniek maakt, is de mogelijkheid om de ruimte geheel naar eigen wens en inzicht te gebruiken. “Veel bedrijfsverzamelgebouwen hebben als nadeel dat je als het ware met je buren één ruimte deelt. Ieder heeft zijn eigen stukje, maar je moet in veel dingen wel rekening houden met elkaar. Oók wat betreft je bedrijfsactiviteiten,“ vertelt Huib van Veen van Intermontage. “Wij hebben bewust voor een andere opzet gekozen. De classificatie qua vergunning voor deze hallen ligt vrij hoog en elke hal is ook brandtechnisch gescheiden van de anderen. Daardoor zijn er vrijwel geen beperkingen of restricties ten aanzien van bedrijfssoort. Iedereen heeft dus zijn eigen ruimte, waarmee hij kan doen wat hij wil.” Een andere keuze van Intermontage was de toepassing van uitsluitend hoogwaardig kwalitatieve materialen. Zo voldoet het pand aan alle vereiste isolatiewaardes in dak en wand. Ook is er in elke hal een lichtstraat gemaakt, om het werkklimaat te veraangenamen.

Afbouw naar wens

De units worden standaard opgeleverd met aansluitingen voor elektrisch, gas en water tot in de meterkast en zijn aangesloten op het gemeentelijke riool. Gebruikers mogen zelf weten hoe hun hal verder wordt afgebouwd. En, mogelijk nog belangrijker, door wie. “Ook hierin bieden we alle vrijheid. Natuurlijk kan Intermontage dit verzorgen, graag zelfs, maar als een ondernemer dit liever zelf doet of een andere partij wil inschakelen: prima!” aldus Van Veen.

Behalve binnen, kan ook de ruimte rondom de units naar eigen wens worden ingericht. Vrijwel de enige restrictie hierbij is het behoud van recht van overpad. Bij het ontwerp van het gebouw is ook gekeken naar een efficiënte infrastructuur. Er komen twee toegangswegen vanaf de openbare weg. Dit, in combinatie met de mogelijkheid om achter het gebouw langs te rijden, zorgt voor een optimale doorstroming. Daarnaast beschikt elke unit over eigen parkeerplaatsen.

De oplevering vindt plaats in de eerste helft van 2010. “Maar als een ondernemer er om een of andere reden snel in zou willen, dan proberen we dat te regelen,” zegt Van Veen. Meer informatie over het project aan de Zompstraat is te vinden op: staging2.hannink.nl Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd telefonisch contact op te nemen met Paul Hannink: 0572-351291.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.