metamorfose voor hoekman verf en wand

Hoekman Verf & Wand in Raalte heeft de afgelopen periode een flinke metamorfose ondergaan. Eigenaren Henri en Joke Hoekman hebben het hele interieur van hun zaak op de schop genomen. “In onze branche moet je telkens vernieuwen”, legt Henri uit. “We verkopen mode en emotie. Als je dat doet, mag je gewoonweg niet achter de feiten aan lopen. Dan moet je up-to-date blijven.”

Bij Hoekman Verf & Wand kun je terecht voor verf, behang, tapijt en raambekleding. De basis van het nieuwe interieur bestaat uit wit- en gegrijsd eiken. Het assortiment legt de kleuraccenten. “We zijn er ontzettend blij mee”, vertelt Henri. “Onlangs kwam er hier een ‘concullega’ binnen. Die gaf ons zelfs de complimenten.”

Hoekman is sinds ’87 aangesloten bij de inkooporganisatie ‘Verf & Wand’.

“Destijds waren we het eerste lid, maar inmiddels zijn het er circa 85. De organisatie stelt hoge eisen aan de leden. In ’87 hebben we daarom het hele interieur veranderd. In ’97, tien jaar later, ging weer de hele zaak op de kop en nu in 2009 vonden we het weer hoog tijd. Het hele oude interieur hebben we eruit gesloopt en we hebben het weer vanaf ‘nul’ opnieuw ingericht. Na Stöppelhaene zijn we stap voor stap begonnen, maar in de eerste twee, drie weken van december moest het overgrote deel van de werkzaamheden gebeuren. De winkel is overigens niet gesloten geweest. Donderdag 17 december was het hele project afgerond.”

Wat Hoekman Verf & Wand sterk maakt? Het aanbod en de service. “Maar dat laatste vind ik zo cliché, dat zeggen ze bij elk bedrijf en elke winkel”, lacht Henri. “We proberen hier kwaliteit te bieden. Als klanten hier komen omdat ze aan het klussen zijn, zien we ze vaak gedurende een periode van een kleine maand wel enkele keren per week. Dan bouw je een band op. Dan heb je na verloop van tijd aan een half woord genoeg! En zo bouw je langzamerhand een grote kring van vaste klanten op!”

Hoekman Verf & Wand is te vinden aan de Munstersestraat 4 in Raalte. Meer info op staging2.hoekmanverfenwand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.