met lenferink neemt uw gas terug

Wie Lenferink zegt, denkt nog vaak aan dat schildersbedrijf uit Lemelerveld. Daar is helemaal niets mis mee, want dat is wel het fundament waarop de huidige onderneming zo’n vijftig jaar geleden is gebouwd. Maar, Lenferink staat inmiddels synoniem voor veel meer. Niet alleen qua omvang, maar zeker ook qua werkzaamheden. Dankzij de pijlers Vastgoedonderhoud en Afbouw kan een totaalpakket worden geboden, waarin nu ook energiebesparing en duurzaamheid een prominente rol hebben gekregen. Het bedrijf met de hoofdvestiging in Lemelerveld is ISO 9001 gecertificeerd en in het bezit van het hoogst haalbare veiligheidscertificaat VCA**.

Rob Lenferink en Wijnand Wagenmans praten vol passie over hun werk bij Lenferink. Enig lef kun je Lenferink niet ontzeggen. In een periode waarin iedereen op de rem lijkt te trappen, presenteert de onderneming dus ook haar visie op energiebesparing. “Als je ergens in gelooft, moet je niet al te veel laten leiden door economie of tijdsgeest. Dan moet je er gewoon voor gaan, hebben mijn ouders altijd gezegd”, aldus Rob Lenferink.

Particulieren, woningcorporaties, zorgaanbieders, overheden, projectontwikkelaars; het zijn allemaal partijen, die op dit moment worden bestookt met allerlei producten die zorgen voor energiebesparing. De verleiding is groot om met een partij en een product in zee te gaan. Rob Lenferink pleit echter voor de integrale benadering. “Met losse componenten zoals gevelspouwmuurisolatie is het uiteraard mogelijk om energiebesparing te realiseren, maar het is beter om het totaalplaatje te bekijken. De opdrachtgever kan daarbij nadrukkelijk profiteren van onze warmtebeeldcamera en de aanwezige kennis in de vorm van eigen opgeleide energieadviseurs (EPA).”

Wijnand Wagenmans, verantwoordelijk voor de afdeling Energie, vult aan: “Hierdoor kan heel nauwkeurig in beeld worden gebracht waar in de woning het meeste energieverlies plaatsvindt en waar de besparingsmogelijkheden liggen. We streven naar een maximaal resultaat met minimale maatregelen. Daarmee voorkom je dat de opdrachtgever wordt geconfronteerd met onnodige uitgaven”. We zien de laatste tijd ook veel samenwerkingsverbanden tussen installateurs, schilders en bouwbedrijven ontstaan, die gezamenlijk een totaalpakket willen bieden. Dit zijn weliswaar goede initiatieven, maar deze samenwerkingsverbanden zijn nog erg vers. Lenferink werkt al tientallen jaren op deze manier en deze werkwijze is dan ook gemeengoed in de organisatie en ook een reden waarom klanten bij Lenferink blijven terugkeren.

De proactieve houding van Lenferink rond duurzaamheid is niet onopgemerkt gebleven, want het bedrijf is dit jaar zelfs genomineerd voor de eerste Duurzaamheidsprijs voor ondernemers uit de gemeente Dalfsen. Wijnand Wagenmans: “We zijn best trots op deze nominatie. Dat hebben we vooral te danken aan het door ons ontwikkelde Energie Plan. Daarmee bieden we maatwerk voor energiebesparing van vastgoedobjecten. We kunnen bijvoorbeeld maatwerkadvies uitbrengen voor buitengevel-, dak- en vloerisolatie en bovendien de te nemen maatregelen volledig in eigen beheer uitvoeren.

Uniek aan ons Energie Plan is, dat we ook de consequenties voor de toekomst in beeld brengen. Uit de jarenlange ervaringen die we hebben opgedaan in de onderhoud, vastgoed en isolatiebranche zijn we in staat deze werkzaamheden te bundelen en hierdoor een gedegen advies en product, volledig in eigen beheer aan de klant te kunnen bieden.”

Doet u ook mee, aan vermindering van CO2?

Lenferink schilders – afbouw en vastgoedonderhoud bv

Ambachtsweg 2

8152 BA Lemelerveld

0572 – 37 20 00

info@lenferinkafbouw.nl

staging2.lenferinkafbouw.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.