merel in actie prachtige foto

“Zomaar een leuke winterfoto”, mailt Joke Zwaal ons. “Misschien wel leuk voor plaatsing.” Nou, héél mooi, zouden we zo zeggen. En er hoort ook wel een verhaal bij. Want moeten we vogels voeren in deze barre winter? De merel op de foto lijkt zich wel te redden.

De vraag of je vogels wel of niet moet voeren in de winter, hangt sterk af van hoe we in de herfst met onze tuin omgaan. ‘Winterklaar maken’ wordt de klus vaak genoemd als we in de herfst de tuin ontdoen van alles wat dood is. Als we dat allemaal doen, dan moeten we vogels in de winter inderdaad bijvoeren. Laten we de verdroogde zomerstengels in de tuin staan, dan redden vogels zich in de winter prima. Niet gedurende de sneeuwdagen die we achter de rug hebben, want dan zijn de zaadjes niet te vinden. Maar als de sneeuw weer weg is, vindt een vogel genoeg voer. Kijk maar naar deze merel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.