meet the heat juist in deze wintertijd

‘Meet the heat’ is de naam van de speciale actiedag die de in Heino gevestigde bedrijven Potgieter Openhaarden en kachels, Willemsen Installatie en Wijnkoperij WijnKristal houden op zaterdag 2 januari. De bezoekers kunnen zich die dag laten informeren over nieuwe, duurzame kacheltechnieken, duurzame energie voor huis en bedrijf en diverse wijnen. Eventueel kun je een vragenlijst invullen die je langs alle drie bedrijven voert. Onder de goed ingevulde lijsten worden enkele waardecheques ter waarde van 150 euro verloot. ‘Meet the heat’ duurt van 9.30 tot 16.00 uur.

“Er bestaan in Heino plannen voor een grote open bedrijvendag”, vertellen Willem Koetsier van Potgieter Openhaarden en kachels en Hugo Willemsen van Willemsen Installatie. “Met ‘Meet the heat’ nemen we daar een voorschot op. Want juist in de wintertijd hebben veel mensen belangstelling voor onze producten. Het is de eerste keer dat we een dergelijke dag organiseren, maar we denken dat we elkaar als ondernemers hiermee kunnen versterken. En het is een positief signaal om je samen te presenteren.”

Bij Potgieter draait het die dag om nieuw kacheltechnieken. “Omdat volgend jaar nieuwe Europese keuringseisen met betrekking tot de uitstoot van CO2 en fijnstof bij houtkachels van kracht wordt, zijn veel fabrikanten volop in de productontwikkeling gedoken”, vertelt Willem. “De eerste resultaten daarvan staan op 2 januari in de showroom. Met name aangaande het rendement is er veel verbeterd. We presenteren houtkachels met een rendement van tachtig procent. Dat is schuwveel voor een houtkachel.” Natuurlijk is Potgieter helemaal aangekleed in feestdagensfeer. Er zijn appelflappen en oliebollen en de glühwein staat klaar. Daarnaast geeft ook Wijnkoperij WijnKristal acte de presens bij Potgieter. Maar uiteraard is de wijnkoperij ook gewoon geopend. Jos Engelbertink zal de bezoekers informatie geven over de verschillende wijnsoorten in zijn assortiment. Daarnaast kun je de wijnen ook proeven.

Willemsen Installatie biedt de bezoekers een kijkje in de keuken van het bedrijf. “We zijn een duurzame installateur”, vertelt Hugo. “Veel mensen weten dat wel, maar hebben geen beeld van wat dat in de praktijk inhoudt. We zullen die dag van alles laten zien. Zowel voor particulieren als voor bedrijfsleven. CV-ketels, warmtepompen, zonnepanelen, pv-panelen, nieuwe technieken voor de onttrekking van warmte en koude aan de bodem en alles over het gebruik van windenergie.” Daarnaast is er speciale aandacht voor een nieuw omvangrijk project dat Willemsen momenteel realiseert in België. Daar bouwt het bedrijf een biologische energiecentrale (waarbij energie wordt opgewekt met mestvergisting, naar het model van een soortgelijke centrale in Heeten). Met een grote proefopstelling wordt gedemonstreerd hoe deze centrale wordt opgestart. “En we laten de nieuwe monitortechnieken zien”, vertelt Hugo. “Tegenwoordig kun je met speciale apparatuur perfect inzage krijgen over het energieverbruik van je keuken! Uiteraard zijn onze techneuten van de partij om alle vragen te beantwoorden.”

Willem en zijn medewerkers van Potgieter Openhaarden en kachels verzorgen die dag workshops waarbij de bezoekers informatie krijgen over het stoken van hout. Willem: “Hout stoken, het klinkt heel simpel, iedereen denkt dat ie het kan, maar je kunt er als leek vreselijk veel over leren. Hoe maak je het vuur het beste aan, hoe onderhoud je het vuur en hoe bewaak je de temperatuur? Wat je veel ziet, is dat mensen hun kachel helemaal voldrukken met hout, het aansteken en op het moment dat het te warm wordt, de schuifjes dichtdoen. Dat is helemaal verkeerd. Je kunt veel meer rendement uit hout halen? Hoe, ja, dat is het geheim van de smid, dan moeten de mensen maar komen kijken, ha ha!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.