marcel te wierik start facility service salland

Facility Service Salland is een nieuwe speler op de markt van de thuiszorg niveau 1 en 2. Dit bedrijf van Marcel te Wierik richt zich in eerste instantie op de gemeente Raalte, maar heeft op de langere termijn zeker de bedoeling om in een groter gebied haar diensten aan te bieden. Hiertoe heeft Facility Service Salland een convenant ondertekend met de gemeenten Raalte, Dalfsen, Ommen en Zwartewaterland.

Marcel is tevens eigenaar van Schoonmaakbedrijf te Wierik Salland. Beide bedrijven vallen met ingang van 1 januari als aparte BV’s onder dezelfde holding. “Ik heb met het ‘Witte Werkster’-project al veel ervaring opgedaan in de hulp in de huishouding”, vertelt Marcel. “Schoonmaakbedrijf te Wierik nam van 1998 tot en met begin dit jaar deel aan dit project. In deze periode hebben wij bij ongeveer 750 gezinnen de hulp in de huishouding verzorgd. Helaas heeft de overheid besloten om geen subsidie meer te verlenen voor dit project, waardoor de tarieven met 40 procent verhoogd moesten worden. Hierdoor hebben veel klanten een andere, goedkopere oplossing gezocht.”

Marcel heeft zich daarop dit jaar laten informeren over de manier waarop de gemeenten Dalfsen, Ommen, Raalte en Zwartewaterland de WMO aanbesteding gingen doen. Hierdoor zag hij nieuwe mogelijkheden om de hulp in de huishouding aan te blijven bieden tegen marktconforme prijzen. “Als wij worden ingehuurd, is de gemeente onze opdrachtgever. Zodra mensen zich met een zorgvraag melden bij het WMO-loket, wordt door de gemeente beoordeeld of deze zorg daadwerkelijk nodig is. Wanneer dit het geval is, is men vanaf 1 januari 2010 vrij in het uitkiezen van de zorgaanbieder, mits deze deelneemt aan het hoofdconvenant dat gesloten is tussen de deelnemende gemeenten en zorgaanbieders.”

Marcel benadrukt dat Facility Service Salland op geen enkele manier gezien mag worden als een vervolg op het ‘Witte Werkster’-project. “Dit is een geheel nieuw bedrijf. We gaan ook werken met een geheel nieuw team van thuiszorgers. Er zijn namelijk hogere eisen gesteld aan het personeel. Je moet over de benodigde diploma’s en/of certificaten beschikken. Voor niveau 2 zijn die eisen nog hoger. Daarvoor hebben we al enkele mensen in dienst, en als die de vraag niet aankunnen, dan zullen we externe hulpverleners inhuren! We zijn ervaren, we hanteren korte communicatielijnen, we reageren adequaat en snel op aanvragen en bijzondere wensen en onze medewerkers besteden tijd en aandacht aan de mensen waar we over de vloer komen!”

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Facility Service Salland, Wechelerweg 18, tel: 0572-380613 of een kijkje nemen op staging2.fssalland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.