magnifiek magnificat in kerk luttenberg

Kamerkoor Collegium Musicum Salland verzorgt zondag 20 december om 15.00 uur een concert in de rooms katholieke kerk in Luttenberg. Met het programma ‘Magnifiek Magnificat’ presenteren koor en dirigent Henk Ophoff zich met een bijzonder (kerst)repertoire uit de zestiende tot en met de twintigste eeuw. Geerten van de Wetering bespeelt het orgel.

Centraal in het concert staan twee prachtige Magnificat’s uit de twintigste eeuw. Het Magnificat, het lied dat Maria zong toen ze zwanger was van Jezus, is in de loop der eeuwen in allerlei kleuren getoonzet door diverse componisten. In dit concert is gekozen voor het ingetogen Mary’s Magnificat van Andrew Carter en het uitbundige Magnificat van Hendrik Andriessen met orgelbegeleiding. Verder staan op het programma werken van Sweelinck, Schütz, Telemann, Mendelssohn en Pärt.

Collegium Musicum Salland is een vrij nieuw kamerkoor in Overijssel. Het is begin 2009 opgericht en bestaat uit 21 geoefende amateurzangers. De thuisbasis van het koor is Ommen. Vaste dirigent is Henk Ophoff, tevens leider van het jongenskoor Dalfsen. Het kamerkoor legt zich toe op stijlvolle uitvoeringen van inspirerende muziek vanaf de middeleeuwen tot in de twintigste eeuw en dat op sfeervolle locaties. De voorkeur gaat uit naar monumentale kerken in en buiten Salland.

Behalve in Luttenberg zal ‘Magnifiek Magnificat’ ook worden uitgevoerd op 3 januari om 15.00 uur in de rooms katholieke kerk van Vilsteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.