luinstra innovatief van plan tot oplevering

Luinstra Watermanagement uit Nieuwleusen is al sinds jaar en dag actief met duurzaam ondernemen. Nu duurzaamheid voor bijna elke onderneming een kernwaarde is, plukken ze daar de vruchten van. Martin Luinstra: “We investeren ook al jaren in ons personeel, om de arbeidsomstandigheden zo veel mogelijk te optimaliseren. Werken met grondbemaling is namelijk erg zwaar. Als je dan je mensen zonder de juiste apparatuur laat werken, komen ze zichzelf vroeg of laat tegen. Daarom wordt bij ons het werk aanzienlijk vergemakkelijkt door toepassing van o.a. automatisering en robotisering”.

Ook de cursussen van Luinstra zijn landelijk bekend in de bouwsector. “We hadden kritiek op de bestaande opleidingen in de bouw. Dat vond men prima, maar ze vroegen ons daarna of wij dan konden laten zien hoe het anders of beter moest. Dus hebben we zelf cursussen in elkaar gezet. Dat was geen probleem, want we hebben veel ervaring en kennis. Nu verzorgen we dan ook cursussen met een landelijk bereik.”

Tenslotte heeft Luinstra plannen voor het ontwikkelen van een bedrijfsverzamelgebouw. Daarin komt ook een fitnessafdeling, die Luinstra zelf gaat inrichten. Martin: “Uit onderzoek is gebleken dat 80% van allerlei lichamelijke kwalen of aandoeningen te verhelpen en ook te voorkomen is met fitnessprogramma’s. Via deze fitness kan het ziekteverzuim aanzienlijk verminderd en voor een groot deel zelfs voorkomen worden. Duitsland stimuleert fitness door fiscale maatregelen, maar Nederland blijft daar helaas nog in achter. Daar zou de overheid zeker wat mee moeten doen en ik wil met onze fitnessafdeling aantonen dat het ook effectief is”.

De mensen van Luinstra Watermanagement praten niet alleen over Maatschappelijk Duurzaam Ondernemen, ze steken ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.