lenferink stort zich vol op duurzaamheid

Lenferink schilders, -afbouw en vastgoedonderhoud BV in Lemelerveld heeft zich ook op de markt van energiebesparing en duurzaamheid gestort. “Dankzij de pijlers vastgoedonderhoud en afbouw kan een totaalpakket worden geboden, waarin nu ook energiebesparing en duurzaamheid een prominente rol hebben gekregen”, vertellen directeur Rob Lenferink en Wijnand Wagenmans, binnen het bedrijf verantwoordelijk voor de afdeling ‘Energie’.

“Veel mensen denken dat we een schildersbedrijf zijn”, gaan de twee verder. “Daar is niks mis mee, want dat is wel het fundament waarop de huidige onderneming zo’n vijftig jaar geleden is gebouwd. Maar, Lenferink staat inmiddels synoniem voor veel meer. Niet alleen qua omvang, maar zeker ook qua werkzaamheden.” Het bedrijf met de hoofdvestiging in Lemelerveld, is ISO 9001 gecertificeerd en in het bezit van het hoogst haalbare veiligheidscertificaat VCA**.

Enig lef kun je Lenferink niet ontzeggen. In een periode waarin iedereen op de rem lijkt te trappen, presenteert de onderneming dus ook haar visie op energiebesparing. Rob: “Als je ergens in gelooft, moet je niet al te veel laten leiden door economie of tijdsgeest. Dan moet je er gewoon voor gaan.”

Particulieren, woningcorporaties, zorgaanbieders, overheden en projectontwikkelaars, het zijn allemaal partijen, die op dit moment worden bestookt met allerlei producten die moeten leiden tot energiebesparing. De verleiding is groot om met een partij en een product in zee te gaan. Rob en Wijnand pleiten echter voor de integrale benadering. Daartoe is het bedrijf ook samenwerkingsverbanden aangegaan met andere partijen, zoals installateurs en bouwbedrijven.

“Het is beter om het totaalplaatje te bekijken. De opdrachtgever kan daarbij nadrukkelijk profiteren van de warmtebeeldcamera die we hebben aangeschaft en de aanwezige kennis in de vorm van eigen opgeleide energieadviseurs (EPA). Hierdoor kunnen we heel nauwkeurig in beeld brengen waar in de woning het meeste energieverlies plaats vindt en waar de besparingsmogelijkheden liggen. We streven naar een maximaal resultaat met minimale maatregelen. Daarmee voorkom je dat de opdrachtgever wordt geconfronteerd met onnodige uitgaven.”

Lenferink schilders, -afbouw en vastgoedonderhoud BV is te vinden aan de Ambachtsweg 2 in Lemelerveld, tel: 0572 – 37 20 00. Meer info op staging2.lenferinkafbouw.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.