landstede presenteert theater van de sport

In Zwolle verrijst een sportcentrum van serieuze omvang. Onderwijsorganisatie Landstede

opent in juni 2010 een mega indoor sportcentrum dat van grote betekenis wordt voor de regio. Vrijdag kwamen zo’n vierhonderd betrokkenen bij elkaar om de contouren alvast te aanschouwen. Onder de naam ‘Theater van de Sport’ presenteerden de toekomstige ‘bewoners’ van het centrum hun gedachten over hun nieuwe onderkomen.

Het centrum biedt straks sportfaciliteiten voor de studenten van de opleiding Sport & Bewegen en alle andere studenten van Landstede, de topsport, waaronder Landstede Basketbal en Volleybal en sportverenigingen. Daarmee wordt een brede groep sporters in Zwolle en omstreken bediend.

Het Theater van de Sport biedt straks een verdiept aangelegd centrecourt cq. theater met 1000 tribuneplaatsen.Onder hetzelfde dak komen drie sportzalen met tribunes, een dans- en turn sportzaal, faciliteiten voor verenigingen, fitness- en krachttrainingsfaciliteiten en een sport- en speluitleencentrum.

Bovenin het theater komt een businessruimte met prachtig uitzicht op het centrecourt. Aan de buitenkant is op dit moment vooral de bouw van een imposant entreegebouw zichtbaar. Hierin wordt onder meer kantoorruimte gecreëerd voor sportgerelateerde organisaties zoals Coaches Betaald Voetbal Nederland en andere organisaties. In het entreegebouw is ook plaats voor sportmedische faciliteiten. Landstede is nog in gesprek met verenigingen en instanties die mogelijk een plek krijgen in het nieuwe sportcentrum.

Het nieuwe sportcentrum wordt een logisch onderdeel van de Sportboulevard Zwolle, waarop inmiddels het voetbalstadioncomplex is gerealiseerd en sportpark De Pelikaan is geprofessionaliseerd. De Pelikaan biedt inmiddels verbeterde faciliteiten voor tennis, hockey, korfbal en voetbal en beachsporten. Andere onderdelen van de boulevard worden ontwikkeld. Zo staan het nieuwe overdekte zwembad en de verbouw van het hippisch centrum De Haerst in de planning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.