laatste uren voor guus van wifferen

Guus van Wifferen sluit woensdagavond de deuren van zijn speelgoedzaak in Heino. “Ik had in april willen sluiten, maar de buurman had eerder interesse in dit pand, dus ging het allemaal wat sneller.” April 2010, dan had Guus de veertig jaar vol gemaakt. Want zolang is het al weer geleden dat Guus van Wifferen zijn speelgoedzaak in Heino begon.

‘Guus van Wifferen, speelgoed en foto’ staat er nog op de gevel. Vroeger stond daar ook De Speelboom en ‘Guus Speelgoed’. ‘Guus Speelgoed en Hobby’. Een reclameleus was ook: ‘Kleinhandel in speelgoed, kantoorboekhandel, tabaksartikelen, kado, geschenkartikelen, fotoartikelen, lektuur, snoep. Import van speelgoed.’ Kortom, Van Wifferen is door de jaren heen een belangrijke winkel geweest voor Heino. En als ondernemer een actief lid van de verschillende besturen.

Tot zes uur vanavond kun je nog bij de speelgoedzaak terecht voor sterk afgeprijsde artikelen. Maar eigenlijk gaat het daar vandaag al helemaal niet meer om. De winkel staat in het teken van een grote afscheidsreceptie. Klanten nemen afscheid van Guus en Ina als winkeliersechtpaar, ze worden op koffie met een lekkere koek verrast.

Als om 18.00 uur de zaak dicht gaat is het nog niet afgelopen. “Ik moet hier blijven tot vannacht 00.00 uur, is me meegedeeld, waarom weet ik niet precies. We zullen het zien.” Wat hem te wachten staat weet Guus nog niet, maar de kosten die vandaag gemaakt worden, die hoeft hij niet te betalen. “Dat is allemaal georganiseerd door de gezamenlijke Heinose ondernemers”, weet Van Wifferen.

“Dat hebben we met z’n allen gedaan omdat we goed afscheid willen nemen van dit icoon voor Heino en voor de Heinose middenstand”, hebben we gehoord van andere ondernemers die er allemaal niet te veel over kwijt willen. Van Wifferen heeft het pand verkocht aan Kim van de Worp, de C1000-eigenaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.