la in actie voor plantsoen achter monument

Egbert den Daas van Lokaal Alternatief dient donderdag 17 december tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar een amendement in bij de vaststelling van het bestemmingsplan Raalte Kern. Met het amendement steunt de partij Raaltenaar Hans de Kort, die zich zorgen maakt over het plantsoen achter het oorlogsmonument aan de Zwolsestraat in Raalte.

Den Daas: “Binnen de gracht achter het oorlogsmonument aan de Zwolsestraat ligt een uniek plantsoen. Dit gebied met de bestemming ‘groen’ maakte eeuwenlang deel uit van het terrein van havezate De Hofstede. Het was ingericht als een park, dat decennia lang ook als zodanig is gerespecteerd. Er vonden dan ook geen daarmee strijdige activiteiten plaats.”

“Gelet op het waardevolle natuurlijke karakter van dit gebied kunnen wij niet instemmen met de omschrijving van de bestemming en de bouwregels”, aldus LA. “De omschrijving zet namelijk de deur open voor tal van ontwikkelingen die de groene bestemming van dit gebied op de tocht zetten, variërend van voet- en rijwielpaden en -tunnels tot onder andere speelvoorzieningen, parkeervoorzieningen en zelfs evenementen.”

“De bestemmingsplanvoorschriften dienen naar onze mening uit te sluiten dat dit in cultuurhistorisch opzicht waardevolle gebied opgeofferd wordt aan een andere bestemming.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.