kreule screent sms jes van serious request

Door de week is hij hoofd marketing en productmanagement van Salland Automatisering in Raalte. Maar deze week zit hij in de technische crew van Serious Request op de Grote Markt in Groningen. Alexander Kreule uit Raalte screent de SMS-jes voordat ze op tv komen. Zijn shift duurt van 23.00 tot 07.00 uur. “Maar het is hier zo gezellig, meestal schuif ik tegen een uur of 14.00 wel weer aan om bij te springen.”

“Radio, dat is mijn ding, op die manier ben ik in Serious Request terecht gekomen. Toen ik 15 was maakte ik al radio. Ik woonde toen in Nieuwleusen en was betrokken bij de lokale omroep. Daarna ben ik bij Radio 3 terecht gekomen bij allerlei nachtprogramma’s zoals NachteGiel. Ook was ik producer bij Veronica. Tja, dan leer je in Hilversum mensen kennen die weten wat ik kan. En als het dan september is, bellen ze meestal wel weer of ik nog een weekje in de crew van Serious Request wil.” Dat kunnen ze namelijk niet af met vast personeel. “Je moet rekenen dat er hier alleen al voor televisie zeventig mensen aan de slag zijn. Interviewtjes, filmpjes, journaaltjes, en dan al die techniek er achter. Daar wordt echt alles uit de kast gehaald.”

Het werkterrein van Alexander (23) bevindt zich deze week op tien meter van het Glazen Huis. “Daar staan twee porto cabins waar ik beeldverbindingen met België, de studio en verslaggevers in het land regel. En ik screen de SMS-jes. Sommige woorden komen al niet door de automatische controle, maar mensen zijn creatief, dus alles wat je op tv ziet is eerst gecontroleerd.” Niet vermoeiend? “Nee man, hartstikke leuk. Er komt hier van alles binnen, kerstwensen, huwelijksaanzoeken. En dan al die creatieve teksten. En flauwe woordgrappen. Vorig jaar ging dat om Maja de bij, dat werd Maja de bijklusser. Nu is het Bob de bouwer, of Bob de verbouwer. Maar van de week was er ook een battle uit Raalte. Dat de Korhoen de mooiste straat was, Met als reactie uit De Maten, dat het daar veel mooier was. Dat waren mijn buren denk ik. En even later vroegen ze elkaar of ze nog naar De Gouveneur gingen.” Het is trouwens rondom het Glazen Huis nooit saai. “Zelfs in de extreme kou van afgelopen weekend stonden er midden in de nacht nog een paar honderd man. En heus niet allemaal studenten, ook gerust ouders met kinderen.”

Een SMS-je naar 3333 kost negentig cent. De opbrengst gaat via Serious Request naar malariabestrijding in Afrika. Alexander Kreule wil dat telefoonverkeer nog wel even aanscherpen. “Ik sta op de VVD-lijst van Raalte voor de komende raadsverkiezingen op een vijfde plaats. Als we het goed doen, zit ik dus vanaf maart in de gemeenteraad. Als mensen die dit lezen een SMS-je sturen naar 3333 met de woorden ‘Alexander’ en ‘Raalte’ er in, beloven ze op die manier dat ze in maart op me stemmen. Ik verdubbel dan de opbrengst van ieder SMS-je dat met die woorden binnenkomt.”

Donderdag (kerstavond) om 19.00 gaat het Glazen Huis weer open. “Voor mij zit deze vakantie er dan weer op. Hard werken, maar vakantie, want thuis zit mijn vrouw Martine met ons vier maanden oude dochtertje Alianne. Die slaapt ‘s nachts nog niet door. Dus eigenlijk heb ik hier een weekje vrij af.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.