klein vuil kost grof geld een bankstel ook

Troep in het plantsoen tegenkomen, daar was Raaltenaar Paul Uijttenboogaart zo langzamerhand wel aan gewend. Maar toen hij van de week een bankstel in het plantsoen langs de Acacialaan in Raalte Zuid tegenkwam, vond hij het te gortig worden en klom in de pen.

“Ik schrok enorm toen ik mijn hond uitliet. Het irriteerde me al jaren dat mensen dit plantsoen aanzien voor een openbare vuilstort. Geregeld vond ik restanten van hutspot, macaroni, aardappels en zelfs een plastic kerststukje. Ik tref ook mensen aan die geregeld met allerlei afval door het plantsoen fietsen om zo de uitgaven voor het storten van groenafval te beperken. Het meeste is biologisch afbreekbaar en omdat mijn hond er regelmatig wat deponeert heb ik verder geen stappen ondernomen.”

“Maar wat ik van de week zag overtrof mijn verbeelding. Er ligt een compleet bankstel! Het is bizar dat de gemeente Raalte borden plaatst met de tekst ‘Klein vuil kost grof geld’ en dat er tegelijk mensen zijn die extra vuil deponeren, zelfs groot vuil. Voor de gemeente Raalte moet het toch ook wel een teken aan de wand zijn dat wanneer je de burgers confronteert met een systeem waarbij ze betalen voor het afval dat ze aan de weg zetten, diezelfde burger creatief probeert om te gaan met zijn afval en een voor hem zo goedkoop mogelijke oplossing zoekt?”

Paul Uijttenboogaart zag ook dat een bezorger van Salland Centraal dit plantsoen heeft uitgekozen “om op meerdere plaatsen snel zijn handeltje te deponeren”. We hebben het doorgegeven aan het betreffende verspreidingsbureau dat we er voor inhuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.