kerstuitvoering raalter oratoriumvereniging

Zang en Oratoriumvereniging Raalte geeft op zondag 20 december een kerstconcert in de rooms-katholieke kerk in Heeten. Het koor zal niet alleen bekende liederen zoals ‘Stille nacht, heilige nacht’ ten gehore brengen, maar ook enkele prachtige klassiekers zoals het ‘Gloria’ van Vivaldi. Solisten zijn Hans van der Werf bariton en Dave van Dijk bariton. De algehele leiding is in handen van Gerlinde Post.

Het koor zal afwisselend worden begeleid door een strijkersensemble, Marijn Siero op piano en Jan Wanders op het orgel. Hoogtepunt van het concert is het ‘Fantasia on Christmas Carols’ van de Britse componist Ralph Vaughan Williams. Hierin zal Hans van der Werf de bariton solo vertolken.

Het kerstconcert begint om 15.00 uur en is gratis te bezoeken. Na afloop is er een deurcollecte om in de kosten tegemoet te komen. Een half uur voor aanvang zullen vier midwinterhoornblazers onder leiding van René Herder de mensen naar de kerk roepen. Vlak voor aanvang zullen twee blazers, als goed midwinterhoorn gebruik, nog in de kerk aanroepen en antwoorden. Ter verhoging van de kerstsfeer wordt na afloop bij glühwein en warme chocolademelk geschonken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.