Home / archiefcentraal / joop van den enk loop als aftrap circuit

joop van den enk loop als aftrap circuit

Met de Joop van den Enk Loop is zondag de eerste van negen lopen in het Sallands Cross Circuit afgewerkt op een regenachtig parcours in de bossen van ’t Reelaer tussen Raalte en Heino. Het was koud, het waaide stevig, maar hardlopers laten zich daardoor niet afschrikken.

Lekker warm wordend van je eigen activiteit levert regen onderweg ook helemaal geen hinder op. Niet voor de hardlopers althans, wel voor het publiek. En dat was toch in behoorlijk grote aantallen naar het Hoftheater gekomen waar de lopers werden weggeschoten en ook weer moesten finishen.

Johan Kats uit Zwolle won de tien kilometer, lezen we op de site van het Sallands Cross Circuit. De eerste Sallander is Edwin Ophof uit Raalte. Martijn te Geershuis uit Geesteren won de vijf kilometer, Raaltenaar Michel van Vilsteren werd tweede. Irene Kalter uit Deventer noteerde een eerste plaats op de tien kilometer voor dames. De Zwolse Tess Boekema won de vijf kilometer.

Het crosscircuit bestaat uit negen crosslopen in Salland, waarbij de afstanden 5 en 10 kilometer meetellen voor een gemeenschappelijk klassement. Als je aan zes van de negen lopen meedoet, kom je in aanmerking voor een eindnotering. Nieuw dit jaar is een speciale klasse (zowel 5 als 10 kilometer) voor 50-plus heren, daar doet Joop van den Enk ook vast aan mee.

Lees ook

Schrijfpakketjes van Amnesty in plaats schrijfdag

RAALTE – De jaarlijkse schrijfdag van de Amnesty International werkgroep in Raalte op de Internationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.