jeugdoverlast rond de rietkraag verledentijd

Een uitstekende samenwerking tussen de gemeente Raalte, basisschool De Rietkraag en het politieteam Salland heeft er dit jaar toe geleid dat de jeugdoverlast rondom de basisschool in Raalte Noord verledentijd is.

Al enige tijd ondervond de basisschool last van jeugd die zich op en rond het schoolplein begaf. Er werd al intensief overleg gepleegd tussen wijkagent Cees Bosch, het schoolhoofd en de gemeente Raalte. De gemeente plaatste onder andere een bankje met als doel de jeugd te bewegen om wat verder weg te gaan staan.

Vanuit de politie werd daarnaast extra toezicht gehouden. Lastig was het feit dat er aan de voorkant van de school geen omheining was geplaatst. Daardoor waren de zandbak en de speeltoestellen vrij toegankelijk. Aan de achterkant van het gebouw staat wel een hek en daar was dan ook geen sprake van overlast. De oplossing zat dus in een duidelijke afscheiding tussen openbare weg en het terrein van de school.

Wijkagent Cees Bosch zocht contact met een medewerkster Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente. Zij gingen in overleg met het schoolhoofd, een beleidsmedewerkster jeugd en een vertegenwoordiger van de buurt. Na dit overleg is de gemeente zeer voortvarend te werk gegaan en binnen twee maanden werd er een degelijk hekwerk geplaatst. Hierdoor is het voor de jeugd duidelijk wat voor hen toegankelijk terrein is. Ook maakt het de politie mogelijk om bij overlast op het schoolterrein op te treden.

Problemen met betrekking tot jeugdoverlast rondom het terrein van de school zijn verledentijd. Buurt tevreden, school tevreden, wijkagent tevreden en duidelijkheid voor jeugd. Overigens wordt er wel energie gestoken in een rondhangplek voor jeugd. Al met al een voorbeeld van hoe goede samenwerking ervoor kan zorgen dat iets redelijk snel wordt opgelost.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.