in salland valt het mee met de sneeuwval

Het heeft er alle schijn van dat Salland zo ongeveer ’t enige plekje in Nederland is waar het met sneeuwval en verkeersoverlast meevalt. Een lange lijn van noord naar zuid trekt vanuit het westen ons land over, maar is zo ongeveer boven Deventer tot stilstand gekomen.

In het noorden en zuiden is die sneeuwlijn wel doorgetrokken tot de oostgrens. Maar in Salland stagneert het. Of de sneeuw doorzet is natuurlijk niet te zeggen op een kilometer of twintig, maar het KNMI zegt dat de optrekkende sneeuw tot stilstand is gekomen en daarna weer terugtrekt naar het westen. Verwacht wordt dan ook dat de avondspits vooral in het westen weer veel hinder van het weer zal hebben.

Ondanks de minimale sneeuw is het door de combinatie met vorst wel oppassen geblazen op de Sallandse wegen, ook door opvriezing. Vermoedelijk komt het kwik donderdag niet boven nul. De politie adviseert heel voorzichtig te rijden. In Friesland is zelfs het advies uitgegaan thuis te blijven.

Ondanks de waarschuwingen vooraf, beleven we in Nederland donderdagmorgen de op vier na drukste spits ooit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.