hulp bij toekomst boetelerveld en schoonheten

Hoe moet het verder met het Boetelerveld en landgoed Schoonheten? Het Boetelerveld is natuurgebied. Landgoed Schoonheten wil economisch boeren. Ze liggen tegen elkaar aan. Hoe verenig je die belangen? De gemeente Raalte is genomineerd voor een provinciale prijs die er uit bestaat dat deskundigen meehelpen dat ingewikkelde probleem op te lossen.

Overheden hebben het dan over ‘ruimtelijke kwaliteit’, ‘kennisproducten’ en een ‘interactief ontwerpatelier de schetsschuit’. Ze bedoelen daarmee dat ze uren beschikbaar stellen voor een plan waarvan ze denken dat het platteland er baat bij heeft.

Raalte deed mee aan de prijs om ondersteund te worden in de toekomst van Boetelerveld en Schoonheten. Raalte en LTO Salland willen samen met de partijen een plan opstellen waarbij alle belangen tot in de verre toekomst behartigd worden. Ofwel: hoe kun je een natuurgebied vanwege zijn hoge waterstand koppelen aan economische landbouw waar ze een hekel hebben aan te hoog water.

Op 14 januari wordt bekend of Raalte de prijs gewonnen heeft. Concurrenten zijn de gemeente Kampen, Waterschap Regge en Dinkel en de gemeenten Hof van Twente en Wierden (samen).

De prijs is een gemeentelijke natuur- en landschapsatlas (opgesteld door Landschap Overijssel), advies op maat (vijftig uur dienstverlening van een deskundige van Het Oversticht), ruimtelijk ontwerpend onderzoek voor culturele kwaliteitsbevordering (Kunst & Cultuur Overijssel), een waterkansenkaart (van de waterschappen) en een excursie naar de nieuwe stedenbouw in Enschede (Architectuurcentrum Twente).

De provincie Overijssel, AtelierOverijssel en hun partners reiken de prijzen donderdag 14 januari uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.